barokk fesztival4

Szeretik az érdiek a barokk muzsikát

barokk fesztival4

Szeretik az érdiek a barokk muzsikát

Felpezsdült a város kulturális élete.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Felpezsdült Érd kulturális élete, mióta Vermes Zoltán vette át a Szepes Művelődési Központ vezetését, először megbízott, majd október 26-tól immár kinevezett igazgatóként. Vele készült nagy interjúnkat itt olvashatják.

A kultúra valamennyi területén otthonosan mozgó közművelődési szakember, lévén maga is zenész, ráérzett arra, hogy Érd közönsége megérett egy jó kis barokk fesztiválra.

Megvalósult a terve, a Szepes rendezésében az Érdi Kamarazenekar októbertől decemberig havonta ad egy-egy koncertet, melyeken barokk mesterek műveit szólaltatják meg.

Október 27-én a tusculánumi Szent Szűz templomban Arcangelo Corelli Concerto grossóiból hallhattunk párat, majd Georg Philipp Telemann Fuvolaversenyét szólaltatta meg az együttes Gál Ráchel fuvolaművész vendégszereplésével.

A napsütéses délutánt még melegebbé tették a barokk zene hol virtuózan gyors, hol melankolikusan lassú futamai. A koncerten megjelenő népes publikum azt bizonyítja, hogy az érdiek szeretik a barokk muzsikát.

Barokkból sohasem elég. Ma, 28-án, délután 17 órakor Borsányi Márton csembaló és orgonaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bécsi Zeneakadémia tanára tart bemutatót a Régi zene modern füllel című sorozat első fejezeteként az Érdi Galériában, mondanom se kell, ez is a Szepes által rendezett barokk fesztivál része.

A koncertsorozat november 24-én folytatódik Georg Friedrich Händel művészetének bemutatásával.

További programokat itt talál.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email