thoughtful-young-male-doctor-wearing-medical-robe-stethoscope-around-neck-holding-idea-bubble-looking-it-while-keeping-hand-chin-isolated-olive-green-background(1)

Segítsen orvost találni az érdi szakrendelőbe!

thoughtful-young-male-doctor-wearing-medical-robe-stethoscope-around-neck-holding-idea-bubble-looking-it-while-keeping-hand-chin-isolated-olive-green-background(1)

Segítsen orvost találni az érdi szakrendelőbe!

Az intézmény főigazgatója mindannyiunkra számít a keresésben, különben szép lassan elfogynak az orvosok a Romicsból.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Legalább a fél magyar sajtót bejárta már az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény vezetőjének friss Facebook-bejegyzése, amiben Bárány Zsolt – a már eddig is sokat emlegetett – orvoshiányról ír.

Az még nem is újdonság, hogy a rendelő közösségi oldalán próbál munkaerőt toborozni (beszámoltunk már ilyenről itt vagy épp itt), de ennyire nyíltan talán még soha nem kérte a kívülállók közreműködését.

„A hagyományos (=elavult?) módszerek, a hirdetések látványosan nem hozzák meg a várt eredményt, a közvetlen keresések (orvos-igazgató, főigazgató kapcsolatokon keresztül próbál direktben fejvadászkodni stb) szintén kudarcot vallottak. Gondoltam egy nagyot: alakítsunk mi, vagyis a Romics ellátási területéhez tartozó 100.000 ember egy gigantikus projekt team-et, mely projekt célkitűzése az intézménybe szakorvosok verbuválása”

– fogalmaz a posztban az intézményvezető, aki hozzáteszi, hogy a rendelő „jelen nyomorúságában vétek lenne kihagyni ezt a verbuválási lehetőséget”.

Bárány Zsolt, az intézmény főigazgatója

Bárány Zsolt egyúttal próbál előre is tekinteni, hiszen ha a lakosság kapcsolati hálójának a megmozgatásával találnának jelölteket, még akkor is ott a feladat, hogy meggyőzze az érintetteket, miért érdemes orvosként az érdi szakrendelőben dolgozni.

Ha a fizetés vagy a gyógyítás öröme nem lenne elég, akkor az egészségügyi intézmény épületében található szolgálati lakások, valamint városunk jó közlekedési adottságai további ösztönzők lehetnek, hangsúlyozza reményeit a főigazgató.

„Manapság, amikor a lakások négyzetméter árai a milliós határt meghaladják, a bérleti díjak is az egekben vannak, egy kezdő szakorvos részére egy 800 Ft/m2+ÁFA díjért hosszú távra ( 5 év) bérelhető egy-másfél szobás lakás döntési szempont lehet. Érdről akár tömegközlekedéssel, akár közúton 40-60 percen belül el lehet jutni a legtöbb budapesti kórházba, mely így lehetővé tenné, hogy egy kórházban teljes állásban dolgozó fiatal szakorvos naponta innen ingázzon, és másodállásban a Romicsban is tudjon rendelni”

– olvashatjuk a bejegyzésben, amiből az is kiderül, hogy a helyi rendelő elsősorban fiatal szakorvosokat keres, akiknek hétköznaponként, délután 16 és 20 óra között kellene ellátniuk az érdi és környékbeli betegeket.

A szerző természetesen azokat a szakellátásokat is felsorolja, amelyekre pillanatnyilag a legnagyobb szükség mutatkozik Érden. Ezek a következőek: ortopédia, neurológia, diabetológia, reumatológia, nőgyógyászat, szemészet és urológia.

Szóval, amennyiben meglát egy orvost az utcán, a boltban, a vonaton, úgy ne habozzon felajánlani neki a lehetőséget, hiszen ez mindannyiunk érdeke.

Az érdeklődők jelentkezését egyébként a titkarsag@erdirendelo.hu címre várják.

Címlapkép: Freepik, belső képek: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email