felhok_idojaras

Egészen jól indul a hét, de az öröm nem tart sokáig

felhok_idojaras

Egészen jól indul a hét, de az öröm nem tart sokáig

Esernyőre egyelőre nem lesz szükség, de a hét közepén érkezik a változás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfőn a párásság és a köd, rétegfelhőzet reggeli, délelőtti megszűnését követően hazánk nagyobb részén már napos időre van kilátás kevés gomolyfelhővel, északkeleten azonban csak várhatóan a déli óráktól csökken számottevően a felhőzet, arrafelé kisebb eső, szitálás még lehet – írja előrejelzésében a HungaroMet.

A délnyugatira forduló szél napközben többfelé megélénkül. A csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű. Késő este jobbára 9 és 16 fok közötti értékeket mérhetnek.

Kedden a pára, köd, rétegfelhőzet feloszlását követően változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Csapadék estig nem valószínű.

A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik. Délután 17, 25 fok várható, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Szerdán nyugatról kelet felé átvonul egy vastag felhőzóna. Délelőtt a Tiszántúlon lehet szakadozott a felhőzet, a nap második felében nyugat felől várható vékonyodás, szakadozás. A nyugati és középső országrészben szórványosan előfordul eső, zápor. Egy-egy zivatar sem kizárt.

A nap második felében már csak néhol valószínű csapadék. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Hajnalban 8, 16 fok lesz. Délután általában 20, 24 fok várható, de a csapadékos vidékeken hűvösebb lehet.

Orvosmeteorológia

Az alsóbb légrétegekben magas a levegő páratartalma, ezért a légutakban a hőleadás korlátozott, így az annak hőmérsékletét közvetett módon megemeli. Ezáltal kedvezőbbé válnak a körülmények a kórokozók életfeltételeihez és szaporodásukhoz, így a fertőző betegségek könnyebben terjednek párás időben.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email