erd_baseball

Nemzetközi tornán szerepeltek az érdi baseballosok

erd_baseball

Nemzetközi tornán szerepeltek az érdi baseballosok

A Trofej Beograda U13-as versenyen a negyedik helyet szerezték meg az érdiek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szeptember 21-i hétvégén került megrendezésre a Trofej Beograda U13-as baseball torna, ahol öt csapat vett részt a küzdelemben. Az érdi baseballosok szombaton először a horvát Vindija Varazdin ellen kezdték meg a csoportküzdelmeket, ahol mindkét csapat jó ütőteljesítménye nyomán szinte fej-fej mellett haladtak és végül a védekezésben ejtett apró hibák döntöttek az érdiek javára.

A második mérkőzésen a végső győzelemre is nagy esélyes Blue Wolves Zagreb csapata következett, az esélyeshez méltón a meccs első részében kiváló dobójuk révén nem nagyon hagyták ütéshez jutni az érdieket. Bár 13–4 arányban vesztett az érdi alakulat, mégis eredményként könyvelhető el, hogy a négy pontot két olyan játékos ütötte be, akiktől nem várták ezt.

Vasárnap újabb küzdelmek vártak az érdiekre: az első ellenfél a BK Novi Sad volt. Ezen a meccsen szinte mindenkinek volt jó ütése és Krencsey Márk megütötte első hazafutását.

Az utolsó csoportmérkőzés pedig  egy izgalmas dobócsatával indult, amikor az érdiek kezdő dobója, Takács Zsombor és a szerb csapat dobója egyaránt 3-3 játékrészben nem hagyták ütéshez jutni a játékosokat. Így a mérkőzés eldöntése a 4. és 5. játékrészre tolódott, ahol néhány védelmi hiba a szerbek javára billentette a mérleget.

A csoportküzdelmek során az érdiek ugyan győztek a Vindija ellen, viszont a bronzmérkőzésen ezt a teljesítményt nem tudták megismételni, talán a fáradtság vett erőt a csapaton és már nem volt elegendő lendület, így a horvátok viszonylag könnyen megszerezték a harmadik helyet.

Ezen a meccsen azonban az utolsó szó az Érd Baseball csapatnak jutott, hiszen Balogh Maxim utolsó ütésének köszönhetően még 3 pontot sikerült szerezni, amellyel kialakult a végeredmény és összesítésben a negyedik helyet szerezték meg az érdiek.

1. Érd Baseball–Vindija Varazdin; 9–8
2. Blue Wolves Zagreb–Érd Baseball; 13–4
3. Érd Baseball–BK Novi Sad; 15–2
4. Belgrád 96’–Érd Baseball; 6–2

Bronzmeccs: Vindija Varazdin–Érd Baseball; 16–6

fotó: ÉrdMost / freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email