22_03_29_erdmost_nincskep

Maszkviselési dilemmák

22_03_29_erdmost_nincskep

Maszkviselési dilemmák

November 11. óta kötelező a maszkviselés Érd bizonyos közterületein is. Ezzel kapcsolatban fölmerült bennünk néhány kérdés.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ha például az ember megéhezik, és az utcán szeretné elfogyasztani a boltban vásárolt szendvicset, leveheti a maszkot?

Na és mi van a dohányosokkal? Főleg, ha az illető az érdi lakótelepen él egy erkély nélküli lakásban és lemegy a bejárat elé füstölni. Elvileg most ezt sem teheti meg, hiszen ott is kötelező a maszk.

Amúgy az is óriási dilemma, van-e jogom rászólni valakire, ha nincs rajta maszk.

Valószínűleg megkönnyítené a dolgunkat, ha táblák figyelmeztetnének, mikor, hol kell közterületen maszkot hordani. Különösen más városokban lehetne ez hasznos, hiszen ott más szabályok vannak érvényben. Egyébként ezt Törökbálint és több vidéki nagyváros is kiválóan megoldotta azzal, hogy mindenhol hordani kell a maszkot, bár Törökbálint polgármestere egy kivételt tett: nem kötelező, ha 50 méteres körzetünkben nem tartózkodik senki.

Hogy pontosan milyen büntetésre számíthatunk és milyen rendőri intézkedések történtek az elmúlt két hétben városunkban a maszkviselés elmulasztása miatt, arról sajnos nem kaptunk információt. Az Érdi Rendőrkapitányság nem nyilatkozhatott, sőt még a Pest Megyei Rendőrkapitányságtól is azt a választ kaptam, ez az ORFK hatásköre. Az ORFK írásban arról tájékoztatott, hogy a rendőrség országos görgetett statisztikát vezet, és szíves figyelmembe ajánlotta az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóját, illetve a koronavirus.gov.hu oldalt. Egyébként pedig, idézem, „a rendőrség a hatályos jogszabályok alapján jár el. A rendőr intézkedése alkalmával minden rendelkezésre álló körülményt vizsgál, és amennyiben szabálytalanságot tapasztal, figyelmeztetést alkalmaz, helyszíni bírságot szab ki, vagy feljelentést tesz.”

A napokban az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy amennyiben egy játszótér parkban vagy zöldövezetben található, nem kötelező a maszkhasználat. Vajon az Érdi Városliget annak számít? Hát mit mondjak, nem lettem okosabb.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email