kutyatamadas_freepik_ai

Brutális kutyatámadás volt Érden

kutyatamadas_freepik_ai

Brutális kutyatámadás volt Érden

Ildikó a szokásos esti sétájára indult Igorral, a másfél éves kis yorkival, amikor egy másik kutya nekik ugrott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy kegyetlen kutyatámadás híre jutott el szerkesztőségünkbe, ami a minap történt Érd-Parkvárosban, az Asztalos utcában.

Ildikó pórázra kötötte Igort, a mindössze másfél esztendős yorkshire terriert, és sétálni indultak. De alig tettek néhány lépést, amikor a semmiből egy pitbull vagy legalábbis valamilyen harci kutya rohant feléjük, akin látszott, hogy nem barátkozni vagy játszani szeretne.

Fenyves-Parkváros népszerű hely a kisgyerekes és kutyabarát családok körében

A gazdinak épp csak annyi ideje maradt, hogy felkapja az aprócska yorkit, de hiába, mert az agresszív támadó kutya kitépte a kezéből és marcangolni kezdte a nála jóval gyengébb és békésebb állatot.

A sokkos állapotba került nő sikított, kiabált, amire végül megjelent egy másik nő, a harci kutya gazdája is, aki állítólag azt javasolta Ildikónak, hogy fogja meg a támadó kutya nemi szervét, mondván akkor majd elengedi áldozatát.

Ildikó már akkor is elképedt rajta, de utólag is furcsállja a helyzetet, hiszen ahelyett, hogy tevőlegesen is beavatkozott volna, inkább tanácsokat osztogatott neki. Ráadásul egy ismeretlen kutyával kapcsolatban.

Ildikó az eset óta nem találkozott az őket megtámadó kutyával és annak gazdájával

Aztán csak megpróbált valamit tenni, hiszen látta ő is, hogy kutyája nem ereszti Igor nyakát. Feszegette a kutya száját, de úgy tűnt, mintha az eb rá se hallgatna. Valahogy mégis sikerült kiszabadítani a yorkit, de addigra már késő volt.

„Megölte a kutyámat”

– üvöltötte a rémült nő, majd felkapta Igort, és azonnal rohant vele a állatorvoshoz, aki viszont már nem tudott rajta segíteni.

A kert, ahonnan a harci kutya az utcára rohant

Ugyanakkor a támadás óta a feltételezett pitbullal és gazdájával sem találkoztak. Mindketten eltűntek.

Ez annyiban nem is meglepő, hogy a ház, ahonnan a kutya kiszaladhatott, egy felújítás alatt álló épület, ahol csupán időnként jelenik meg a tulajdonos, és ahol az udvart egy szakaszon – ahogy az az olvasónk által küldött képen is látható – pusztán egy betonvas háló választja el a „külvilágtól”. Sőt, a tragédia idején még a kapu is nyitva volt.

És akkor még nem beszéltünk a felelős kutyatartás egyéb szabályairól – mint például a póráz és szájkosár megléte, – amit az ingatlan, illetve a kutya gazdája szintén felrúgott.

A lakók nem szeretnének félve kimenni az utcára

Ildikóék mindenesetre a rendőrségen és az önkormányzatnál is fel-, illetve bejelentést tettek, remélve, hogy lesz folytatása az ügynek, hiszen csak a szerencsén múlt, hogy az asszony megúszta néhány karcolással, és nem lett még nagyobb tragédia az esetből. Mint az ÉrdMost megtudta, az illetékes hatóságok már vizsgálják a történteket, de részleteket még nem nem lehet tudni.

Ildikó elmondta, mivel Igort már nem lehet visszahozni, ezért csak azt szeretné, hogy egy olyan népszerű, egyre sűrűbben lakott környéken, mint az M7-es feletti városrész, ahol rengeteg az új beköltöző, köztük sok-sok kisgyerekes és kutyabarát családdal, ott ne kelljen már félve kimenni az utcára.

„Egy olyan agresszív állat, amelyiknek kiismerhetetlenek a szándékai, lehet legközelebb már a babakocsis anyukákra és gyermekeikre fog támadni?”

– teszi fel a kérdést, hozzátéve, hogy semmiképpen sem a kutyát, hanem annak gazdáját hibáztatja mindazért a szörnyűségéért, amit át kellett élnie.

Igor a felelőtlen kutyatartás áldozata lett

Egyébként sajnos nem példa nélküli esetről van szó, olvasóink talán emlékeznek rá, amikor tavaly a Bagoly utca környékén élőket fenyegette és támadta meg sorozatosan egy staffordshire terrier.

Címlapkép: Freepik AI, belső képek: ÉrdMost/Czere Bálint, olvasónktól

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email