vihar_idojaras_freepik

Viharokra figyelmeztetnek a meteorológusok

vihar_idojaras_freepik

Viharokra figyelmeztetnek a meteorológusok

A már érvényben lévő hőségriasztás mellett, keddre elsőfokú veszélyjelzést adtak ki a lehetséges intenzív zivatarok és szél miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Elsőfokú veszélyjelzés van érvényben az ország egész területén. A HungaroMet szerint délelőtt főként a Dunántúlon, annak is leginkább a nyugati felében fordulhatnak elő zivatarok. Ezután elsősorban a délutáni, kora esti órákban alakulhatnak ki zivatarok, melyre legkisebb esély a Dunántúl nyugati felén van. A zivatarokat átmenetileg viharos széllökés (~60-70 km/h), kis méretű jég (< 2 cm) és lokálisan intenzív csapadék (~10-20 mm) kísérheti. A Dunántúl nyugati részein néhol felhőszakadás is előfordulhat (> 25 mm).

Ennek ellenére ma is többórás napsütés várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő, derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Kedd estére fokozatosan csökken a felhőzet, ezzel együtt a záporok, zivatarok számossága is. Az éjszaka második felére nagyrészt kiderül az ég, a csapadéktevékenység is megszűnik. A légmozgás a legtöbb helyen mérséklődik vagy legyengül, az északkeleti tájakon maradhat még élénk az északias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul.

És, mint arra már korábban is felhívtuk a figyelmet, a tartósan meleg miatt továbbra is másodfokú hőségriasztás van érvényben az ország egész területén.

Címlap: Freepik, belső képek: met.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email