napszemuveg_nyar_unsplash

Megérkett az újabb hőhullám: bekeményít az időjárás

napszemuveg_nyar_unsplash

Megérkett az újabb hőhullám: bekeményít az időjárás

Ismét ránk tör a hőség, az ország kétharmadára adták ki a riasztást. Mutatjuk, mire számíthatunk a hétvége első felében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szombaton az ország északkeleti harmadának kivételével a napi középhőmérséklet 25 fok körül vagy afelett alakul, ezért a hőség miatt 14 vármegyében elsőfokú riasztás van érvényben.

 

Napos, száraz időre van kilátás délutántól némileg több fátyolfelhővel – írja előrejelzésében a HungaroMet. Napközben legfeljebb a Dunántúl északnyugati részén élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között alakul. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés szombat estétől vasárnap reggelig

Fátyolfelhős lesz az ég, csapadék nem várható. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16, 23 fok között várható, de a hidegre hajlamos helyeken pár fokkal hűvösebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Front nincs, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal.

fotó: unsplash.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email