22_03_29_erdmost_nincskep

Maszkviselési szigorítások a fürdőlátogatók számára

22_03_29_erdmost_nincskep

Maszkviselési szigorítások a fürdőlátogatók számára

Az ősz beálltával sokan veszik igénybe a különböző fürdők szolgáltatásait, erről az élvezetről a koronavírus járvány miatt sem szeretnének lemondani a fürdőzni vágyók. A november 2-án életbe lépett szigorítások elsősorban nem a fürdővendégeket, inkább az üzemeltetőket érintik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Jelentős összegű bírságot és a bezáratást kockáztatja az, aki nem szólítja fel a maszkot nem viselő vendégeket a távozásra.”- írja a termalonline.hu. A medencéken és a szaunákon kívüli fedett részeken a maszkhasználat eddig is kötelező volt.  A november 2-án életbe lépő szigorítások a fürdővendégek számára jelentős változást nem fog hozni. A jövőben, akik nem tartják be a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, azokat a hely üzemeltetőjének távozásra kell felszólítania és kötelezni arra, hogy elhagyja a helyet.

Amennyiben ezt nem teszi meg, akkor a hely üzemeltetője rendkívül szigorú szankciókra számíthat: 100 ezertől 1 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki az üzemeltetőre, sőt be is zárathatják a helyet, ráadásul a pénzbírság és a bezáratás együtt is alkalmazható. „Ugyanakkor a hatóság figyelembe veszi, hogy a hely üzemeltetője felszólította-e távozásra a maszkot nem hordó személyt, megtagadta-e a kiszolgálását vagy értesítette-e a rendőrséget, miután a vendég nem akart távozni. Amennyiben ezeket az üzemeltető megtette, akkor nem büntetik meg.” olvasható a Thermál Online oldalán.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email