zenePixabay

Érdi koncertek az ősz és a barokk jegyében

zenePixabay

Érdi koncertek az ősz és a barokk jegyében

Két hangversenyre is ellátogathatnak a komolyzene szerelmesei október utolsó hétvégéjén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Október 26-án, 16 órától az Érdi Galériában ad őszi koncertet a Harmónia Vegyeskar. Mint Haász Csillától, a kar vezetőjétől megtudtuk, a hangversenyen népdalok, Mozart-művek, vidám hangulatú őszi madrigálok, illetve az őszi elmúlást idéző művek egyaránt felcsendülnek. Az esten fellép a zeneiskola két növendéke is.

 

Az Érdi Kamarazenekar és a Szepes Gyula Művelődési Központ ingyenes barokk fesztivált rendez, koncertekkel és előadásokkal. Október 27-én, 16 órakor Corelli és Telemann művei csendülnek fel a tusculanumi Szent Szűz, az Egyház anyja plébánián (Gárdonyi u. 1/A).

Aki szeretne jobban elmélyedni a barokk zene világában, látogasson el a fesztivál három előadására, amelyeket az Érdi Galériában tartanak. Régi zene modern füllel, a barokk zene előadásmódja korabeli hangszerekkel című előadás-sorozaton a közönség szakértők tolmácsolásában nyerhet betekintést a barokk kor hangszereinek világába.

Az első előadásra október 28-án (hétfőn) 17 órakor kerül sor. Megismerkedhetünk a barokk hangszerek királynőjével, a csembalóval. Borsányi Márton csemballó- és orgonaművésztől, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bécsi Zeneakadémia (Musik und Darstellen Kunst) tanárától választ kaphatunk arra a kérdésre, mi volt előbb, a zongora vagy a csembaló. „Kalapáljuk”, vagy pengetjük? Zúgása, mint az orgonáé vagy inkább a csendesebb lanté? Szóló vagy kísérő hangszer?

A következő előadás november 14-én, 17 órakor lesz, és a barokk furulyákról szól majd. A sorozatot a barokk vonós hangszerekről szóló előadás zárja, december 13-án, szintén délután öt órakor.

Aki szeretné beírni a naptárjába a következő két barokk hangverseny időpontját, most megteheti: november 24-én a Csurgó utcai Érd-Parkvárosi Református Gyülekezet templomában lép fel az Érdi Kamarazenekar, 16 órától Händel-műveket játszanak.

Karácsony előtti szombaton J. S. Bach műveiből kaphatunk ízelítőt a Kármelhegyi Boldogasszony templomban (Gellért u. 9.), 17 órától.

A részletes programot itt találják olvasóink.

Fotó: Freepik, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email