fuvaros_burkolo_keresztezodes

Új forgalmi rend lesz Fenyves-Parkvárosban

fuvaros_burkolo_keresztezodes

Új forgalmi rend lesz Fenyves-Parkvárosban

Radikálisan megváltozik a szabályozás a Fuvaros és a Burkoló utca kereszteződésében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A csomópontban jelenleg azoknak van elsőbbsége, akik az Iparos felől érkeznek a kereszteződésbe a Burkolón, majd bekanyarodnak déli irányba a Fuvaros utcába, így a Fuvaroson az észak felől déli irányba érkezőket STOP tábla fogadja.

„Főleg a Fuvaroson dél felől északi irányba közlekedők hajtottak be úgy nagy sebességgel a kereszteződésbe, hogy nem vették figyelembe, hogy a Burkolóból érkezőknek elsőbbséget kell adni. Így sok volt a koccanásos baleset, de voltak kifejezetten súlyos esetek is”

– olvasható a város hivatalos közösségi oldalán közzétett bejegyzésben.

A balesetek megelőzésének érdekében az önkormányzat a rendőrséggel egyeztetve úgy döntött, hogy a forgalmi szokásokat figyelembe véve a Fuvaros utcát teszi fő útvonallá. Éppen ezért az Iparos út irányából a Burkoló utcán érkező autók, kerékpárosok a jövőben STOP táblát kapnak, a kereszteződésben elsőbbséget kell adniuk majd a Fuvaros utcán délről és északról érkezőknek.

Mindez már csak napok kérdése, hiszen a tájékoztatás szerint az október 21-i hét második felében megtörténik a Burkoló utcában az éjszaka is jól látható STOP, illetve az előjelző táblák kihelyezése. A kereszteződés jelenlegi felfestését felmarják, valamint az új forgalmi rendnek megfelelően felfestik a KRESZ által előírt jeleket.

fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email