idojarasmelegnapsutesPixabay

Örüljünk a napsütésnek, amíg lehet

idojarasmelegnapsutesPixabay

Örüljünk a napsütésnek, amíg lehet

A kellemes őszi időjárás nem tart sokáig, ugyanis szerda reggel ismét jön az eső.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedden általában napos időre van kilátás fátyolfelhőkkel, majd estétől nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet – áll a HungaroMet előrejelzésében. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél nagy területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos közeli lökések is lehetnek.

A csúcshőmérséklet általában 20 és 25 fok között valószínű, de az északkeleti határ mentén ennél néhány fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Késő estére 11 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

Nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Az éjszaka második felében csapadékra már elszórtan számíthatunk – főként hazánk nyugati felén. A déli szél fokozatosan mindenütt veszít erejéből, de helyenként élénk, néhol az Észak-Dunántúlon erős széllökések még előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17 között várható, de a kevésbé felhős, szélvédett északkeleti tájakon ennél akár több fokkal hidegebb lehet.

Orvosmeteorológia

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email