magyarokerdivasara_220518_DomonkosBalint

Rajtunk múlik, lesz-e jövőre Magyarok Érdi Vására

magyarokerdivasara_220518_DomonkosBalint

Rajtunk múlik, lesz-e jövőre Magyarok Érdi Vására

Aki szívesen segítene, azt várják október 5-én.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„2009. októberben rendeztük meg az első vásárunkat. Ennek már 15 éve. Az évek során nagyon sok kedves ismerősünk lett, a vásár a helyi és Pest Megyei Értéktárba is bekerült.Az idő azonban eljárt felettünk is. A kezdeti lelkesedéskor sok önkéntes segítőre számíthattunk, a szervezők közössége is körülbelül 15 fő volt. Mára a segítők elfogytak, többen sajnos örökre elhagytak minket.

A szervezői létszám is megcsappant. A megmaradt lelkes kis csapatnak több, mint fele elmúlt 70 éves.

Ezért döntöttünk úgy, hogy a decemberi vásáron bezárjuk a Magyarok Érdi Vására kapuit. Fájó szívvel, de meg kellett hoznunk ezt a döntést, mert megfogyatkozott szervezői létszámmal már nem tudjuk biztosítani a vásár megfelelő szervezését”

– ezzel a pár szomorú sorral konferálta fel a következő Magyarok Érdi Vásárát szeptember közepén az Éltető Értékeinkért Egyesület.

A Magyarok Érdi Vására facebook-oldalán megjelent búcsúzó közleményre nagyon sokan reagáltak, nemcsak sajnálkozva, hanem konkrét segítséget kínálva, hogy megmentsék ezt az igen népszerű kezdeményezést.

Venczel Ilona, a vásár egyik szervezője az ÉrdMostnak elmondta: az egyesület tagjai úgy döntöttek, ha valóban érkezik támogatás a munkájukhoz, akkor folytatják. „Négyen maradunk igazán aktívak, ilyen kevesen már nem bírjuk” – tette hozzá.

„Örömmel folytatjuk a Magyarok Érdi Vásárát, de csak akkor, ha tényleg lesznek segítőink.  A legközelebbi vásár október 5-én lesz, reggel 8-tól délután 16 óráig. A közösségi oldalunkon közzétettük, hogy milyen feladatok elvégzéséhez várunk önkénteseket erre, illetve a december 14-i, karácsonyi vásárunkra.

Szükségünk van egy emberre, aki reggel öt órakor segít a vásárosok elhelyezésében, és a szervezőknek a kipakolásban. Két önkéntesre pedig reggel hat órától a kipakolásban, jurtaállításban, a gyermekjátszótér elrendezésében.

Aki szívesen felügyelne a gyerekekre a játszószobában, majd rendet rakna utánuk, azt délelőtt, illetve délután is szívesen látjuk. Két-két jelentkezőre lenne szükség. Vásárzáráskor pedig, fél négytől, két embert várunk a jurta bontására, a gyerekjátszó összepakolására, illetve a vásárosok távozása után a tér ellenőrzésére, valamint szemétszedésre.”

December 14-én ugyanez lesz a feladat, a gyermekjátszó kivételével, ugyanis télen nem hoznak játékokat.

Aki akar, egész napra is becsatlakozhat. A szervezők tartanak egy megbeszélést, ahol részletesen elmondják, megmutatják a teendőket, és természetesen mindenben segítenek majd a helyszínen.

A jelentkezéseket a magervasar@gmail.com e-mail címre várják a szervezők.

Ami pedig az október 5-ei vásárt illeti, a már megszokott színes kínálatra számíthatunk, sőt, lesznek újabb árusok is, többek közt egy hímzettruhás, egy aszaltgyümölcs-készítő, valamint egy kortárs írók műveit kínáló könyvárus is. És lesznek olyan régi vásározók, akik hosszabb kihagyás után jönnek újra Érdre.

Érdemes tehát kilátogatni október első szombatján a főtérre. És bízzunk benne, hogy lesz Magyarok Érdi Vására nemcsak most, illetve decemberben, hanem egész jövő esztendőben is.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email