elektromos_bicikli_teszt

Elektromos biciklire ültek az önkormányzati dolgozók

elektromos_bicikli_teszt

Elektromos biciklire ültek az önkormányzati dolgozók

A hivatal tizenhárom munkatársa egy héten át tesztelheti a kerékpárflotta szolgáltatást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Olyan ez, mint az autókölcsönzés, csak tőlünk kerékpárokat lehet bérelni” – fogalmazott Szabó Tímea, a Hellovelo nevű cég marketingese, aki kollégájával közösen szerda délelőtt mutatta be azokat az önkormányzati dolgozóknak szánt elektromos kétkerekűeket, amiket az érintettek egy héten át használhatnak.

A szolgáltató szándéka, hogy a vállalkozások – legyenek azok állami, önkormányzati vagy épp piaci szereplők – eggyel több lehetőséget kapjanak a manapság sokat emlegetett környezetvédelmi célok megvalósítására. Miközben kerékpárral közlekedni egyúttal testmozgás is, vagyis „két legyet egy csapásra”, ahogy azt a Hellovelo hitvallásában is olvashatjuk.

Munkába járni vagy akár napközben ügyet intézni, mindkettő megoldható biciklivel, és még a kiadások is csökkenthetőek, mondta el az ÉrdMost kérdésére Braun József, a Városrendészeti Osztály munkatársa, egyben a projekt helyi koordinátora.

„Az elektromos rollerek terén már vannak tapasztalataim, de az e-kerékpárokat még nem próbáltam, ezért örülök a lehetőségnek, és nagyon kíváncsi vagyok”

– tette hozzá.

Mint elárulta, a tervük az, hogyha kedvezőek a visszajelzések és az anyagi források is adottak, az érdi önkormányzat hosszabb távon is igényli majd a kerékpárflottát.

Szabó Tímeától megtudtuk: a most kipróbálásra bocsátott kerékpárok egyenként egymillió forintot érnek, és 25 km/h-s sebességig képesek segíteni a tekerésben. A motor eleve csak pedálozás közben kapcsol be, önmagában nem tudunk gyorsítani vele, vagyis még azok közé a járművek közé tartozik, amelyek vezetéséhez nincs szükség jogosítványra.

Címlapkép és belső képek: ÉrdMost/Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email