freepik.com

Esőre már kevésbé, viharos szélre annál inkább számítani lehet

freepik.com

Esőre már kevésbé, viharos szélre annál inkább számítani lehet

Szerda estére megszűnik a csapadék, csütörtökön azonban erős széllökésekre kell készülni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A déli óráktól nyugat, délnyugat felől csökken a felhőzet – késő délután, estefelé az északkeleti megyékben is –, az ország nagy részén több órára kisüt a nap a HungaroMet előrejelzése szerint. Elszórtan eső, zápor, esetleg zivatar kialakulhat, majd estefelé a legtöbb helyen megszűnik a csapadék.

A déli, délnyugati szél a Dunántúlon helyenként megélénkül, zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 24 fok között alakul, az Északi-középhegységben lesz a hűvösebb. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

Nyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk. Az esti órákban még előfordulhat északon zápor, később már ott sem valószínű csapadék. A déli szél az Észak-Dunántúlon megélénkül, hajnaltájt meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10, 16 fok között alakul, de az északi völgyekben kissé hidegebb is lehet.

Szeles lesz a csütörtök

Fátyolfelhők szűrik a napsütést, emellett északon, északkeleten időnként vastagabb is lehet a felhőzet. Ott elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, másutt csapadék nem valószínű. Sokfelé lesz erős, főleg a Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében nagy területen viharos a délnyugati, déli szél. A csúcsérték 21, 28 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hidegfront jellegű fronthatásra kell számítani. Legáltalánosabb panaszként a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás jelentkezhet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email