hegeduPixabay_230921.jpg

Vasárnap kezdődik az Érdi Kamarazenekar barokk fesztiválja

hegeduPixabay_230921.jpg

Vasárnap kezdődik az Érdi Kamarazenekar barokk fesztiválja

Négy hónap, négy koncert, három előadás a barokk jegyében, a Kamarazenekar előadásában és a Szepes szervezésében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Barokk koncertsorozattal nyitja az őszi idényt az Érdi Kamarazenekar. Az első hangverseny szeptember 29-én lesz: Vivaldi művei csendülnek fel a Földrajzi Múzeum Kertjében, 16 órától (a részletes műsort lásd lent).

„A Vivaldi-koncertre egy gyönyörű fuvolaversennyel készülünk. A kettősversenyre fiatal előadókat kértem fel, hogy őket is bevonjam a zenekar életébe, a hegedűszólót pedig zenekarunk művészei adják elő.  Bízunk benne, hogy az idő engedi, hogy a múzeumkertben tartsuk meg a koncertet, de ha nagy szél, illetve hideg lesz, akkor az emeleti előadóteremben lépünk fel” – mondta az ÉrdMostnak Rédai Erzsébet, a Kamarazenekar művészeti vezetője.

„A Vivaldi-koncert után több fellépést is tervezünk, a Szepes Gyula Művelődési Központtal közreműködve” – tette hozzá. A hangversenyeken kívül három előadáson is részt vehetnek majd az érdeklődők.

„E három alkalmon a csemballóról, a barokk vonósokról, illetve fúvósokról tudhat meg többet a közönség. Ezeket az Érdi Galériában tartják majd, hétköznap délutánonként.”

A szervezés hamarosan lezárul, akkor közlik majd a részleteket, időpontokat, ahogy további koncertekét is.

Az Érdi Kamarazenekar tagjai egy korábbi fellépés után (archív fotó)

Kérdésünkre a művészeti vezető elmondta: zenekaruk nem korhű hangszereken játszik, de a barokk zenét mai hangszereken is gyönyörűen meg lehet szólaltatni.

„Akit érdekelnek a régi hangszerek, jöjjön el az előadásra. Az egyik alkalmat Illés Szabolcs zenetudós, a barokk hangszerek avatott ismerője tartja majd, és kifejezetten a korhű hangszerekről szól”.

A Kamarazenekar minden fellépése és előadása ingyenes, adományokat köszönettel elfogadnak a fogyatékos gyermekek javára.

Fotó: Érdi Kamarazenekar archív, Pixabay, Freepik

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email