DCIM100MEDIADJI_0302.JPG

Elöntötte a Duna a Beliczay-szigetet

DCIM100MEDIADJI_0302.JPG

Elöntötte a Duna a Beliczay-szigetet

A szakemberek folyamatosan figyelik a gátat, lezárták a folyóhoz vezető Molnár utca végét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Csütörtökre Érdnél a Duna elöntötte a Beliczay-szigetet, az erdőt. De veszély nincsen, a szakemberek folyamatosan figyelik a gátat, lezárták a folyóhoz vezető Molnár utca végét”

tájékoztatja a lakosságot közösségi oldalán a város önkormányzata.

A vízszint csütörtökön 760 centiméteren áll, és várhatóan 840 centiméternél tetőzik majd, ami azt jelenti, hogy a víz alig éri el majd a gát lábát. Attól nem kell tartani, hogy átcsap a töltésen, esetleg megterheli, megroppantja azt.

Így legfeljebb a Molnár utca Duna felőli oldalán az utolsó pár ingatlant érheti el a víz, de ezeket a házakat is megvédik a szakemberek

– írják a bejegyzésben.

Az ár lassan fog levonulni, az apadás hosszabb időt vesz majd igénybe. A polgármester azt ígérte, hogy amennyiben szükséges, egy biológiai szúnyogirtást is elrendelnek. A város egyelőre nincs veszélyben és a vízügyi előrejelzések alapján a következő napokban sem alakul ki rendkívüli helyzet, ennek ellenére a szakemberek minden esetőségre felkészültek.

Ahogy arról néhány napja beszámoltunk, az önkormányzat is segít a lakosságnak az árvízi védekezésben, hiszen homokzsákok ezrei és egy veszélyhelyzeti telefonszám is az érdiek rendelkezésére áll.

Ha valaki veszélyben érzi magát vagy a vagyonát, indokolt esetben hívja a 06-30/625-8006-os telefonszámot!

Ebben a helyzetben nem csak a magunk és javaink védelmére kell gondolnunk, veszélyben vannak az ártérben élő állatok is. A vadak ilyenkor igyekeznek száraz helyre húzódni, a megszokott, számukra biztonságot jelentő területekről feljebb merészkednek.

A Molnár utca végét már lezárták

A szakemberek ezért azt kérik az érdiektől, hogy ne menjenek le a Dunához megnézni a vízállást, a kutyákat szigorúan csak pórázon sétáltassák, lehetőség szerint még pár napig menjenek a gátra futni, kerékpározni, motorozni. Ha a megriadt állatokat most megzavarják, félelmükben visszafordulhatnak a víz irányába, ami a halálukhoz vezethet.

fotó: Gárdos Attila / Érd MJV Facebook

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email