napsutes_tavaszias_idojaras

Már nem kell sokat várni az enyhülésre

napsutes_tavaszias_idojaras

Már nem kell sokat várni az enyhülésre

A következő napokban kegyesebb lesz hozzánk az időjárás, ugyanis lassú lehűlés veszi kezdetét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hét második felében megváltozik az időjárás, több vármegyére zivatarok miatt már kiadták a figyelmeztetéseket is, viszont vannak részek az országban, ahol még marad a meleg idő.

fotó: HungaroMet

A hétvégén valamelyeset csökkennek a nappali maximumok és megérkezik a várva várt enyhülés is. Az Időkép szerint még ha lassan is, de csütörtöktől fokozatos lehűlés veszi kezdetét.

„Modellek végre elkezdtek mozgolódni, s nagyon úgy tűnik, hogy bár a klasszikus őszi időjárás még várat magára, hétvégén egy sekély ciklon közelíti meg hazánkat, mely hatására hosszú várakozás után búcsút inthetünk a kánikulának”

– olvasható az előrejelzésben.

Azt  írják, hogy a markáns lehűlésre még várni kell, továbbra is az átlagosnál melegebb időjárásban lesz részünk, de a jövő hét elején megnő a csapadék valószínűsége is, a hőmérsékletben pedig lassú csökkenés körvonalazódik.

Csütörtökön a feltámadó keleties szél egy árnyalattal enyhébb levegőt hoz, ezen a napon 28 és 35 fok között alakulnak a maximumok, 30 fok alatt északkeleten marad a csúcshőmérséklet.

Eleinte marad a napos idő, este viszont a nyugati, délnyugati határ mentén akár futó zápor, zivatar is előfordulhat.

Pénteken a napos időszakok mellett délnyugat felől már gyakran megnövekszik a felhőzet. Záporok, zivatarok a Dunántúlon, majd délen és a középső tájakon alakulhatnak ki.

A keleti, délkeleti szél több helyen élénk, néhol északon és zivatarok környezetében erős lesz. A csúcshőmérséklet 26 és 34 fok között alakul, a Dunántúlon lesz hűvösebb.

A távolabbi kilátásokat az alább mutatjuk:

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email