tanév_kezdes_iskola

Idén is igényelhetnek tanévkezdési támogatást az érdi családok

tanév_kezdes_iskola

Idén is igényelhetnek tanévkezdési támogatást az érdi családok

Cikkünkben megtudhatják az igénylés módját, és azt is, ki jogosult erre a segítségre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szeptember 30-ig igényelhetik az önkormányzattól a tanévkezdési támogatást azok a családok, ahol az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 137 ezer forintot.

Nemcsak a nappali iskolai tanulmányokat folytató diákok, hanem az ovis és bölcsis apróságok szülei is jogosultak a gyermekenként 10 ezer forintos pénzbeli támogatásra, amit szabadon felhasználhatnak a tanévkezdéshez kapcsolódó kiadásokra.

Mint a Humán-szolgáltatási Főosztálytól megtudtuk, tavaly 215 családból 403 gyermek részesült e segítségben. Idén szeptember elejéig 92 család nyújtott be kérelmet, és 172 gyermeket támogatott az önkormányzat.

Mivel szeptember végéig élhetnek a lehetőséggel, az igénylők száma ennél várhatóan jóval magasabb lesz.

A támogatást az itt letölthető nyomtatványon igényelhetik a családok. A kérelmet postai úton, ügyfélkapun keresztül, vagy személyesen lehet benyújtani a Humán-szolgáltatási Főosztálynál.

A kérelemhez csatolni kell a családban élők jövedelemigazolását, 16. életévüket betöltött tanulók esetén pedig a diákigazolvány másolatát.

A nehéz szociális helyzetben élő családok egyéb támogatásokat is igényelhetnek a tanévkezdéshez:

Kérhetik a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt (az egy főre jutó jövedelem határa egyedülálló kérelmező esetén 69.825 forint, család esetén 64.125 forint).

Az önkormányzat átvállal a gyermekétkeztetés térítési díjából is: ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 103 ezer forintot, az önkormányzat ötven százalékos kedvezményt biztosít a térítési díjból.  (Az ötven százalék a normatív kedvezmény érvényesítését követően fizetendő térítési díjból jön le.)

További részleteket itt tudhatnak meg az önkormányzati támogatásokról.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email