mav_volan_bkk_boritokep

Így változik a menetrend a hosszú hétvégén

mav_volan_bkk_boritokep

Így változik a menetrend a hosszú hétvégén

Mind a vonat-, mind a buszos közlekedésben lesznek változások a nemzeti ünnepen és az azt megelőző napokban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az előttünk álló hosszú hétvégén és az ünnepen várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a MÁV-START figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat – olvashatjuk a Mávcsoport honlapján megjelent közleményben.

Az augusztus 20-ai budapesti tűzijátékról hazautazókat több szerelvény várja majd a pályaudvarokon, a vasúttársaság két vagy három FLIRT motorvonat-egységet és KISS emeletes motorvonatokat indít a kedd esti idősávban.

A tűzijáték után nagyobb kapacitással közlekedő vonatok, többletjáratok, amelyek Érden is megállnak:

  • a Déli pályaudvarról Székesfehérvár–Siófok–Fonyód érintésével Keszthelyre 23 órakor induló Bagolyvonat 2 FLIRT motorvonattal közlekedik, továbbá Székesfehérvár–Siófok érintésével Fonyódra éjfélkor induló Bagolyvonat is 2 FLIRT motorvonattal közlekedik,
  • a Déli pályaudvarról Székesfehérvárra 22:20-kor és 23:20-kor induló G44-es vonat 3, illetve 2 FLIRT motorvonattal közlekedik,
  • a Déli pályaudvarról Székesfehérvár érintésével Veszprémbe 22:45-kor induló személyvonat több kocsival közlekedik.

Ugyanakkor a nemzeti ünnep apropóján a menetrend is módosul, ami a MÁV-START járatait általánosságban a következőképpen érinti:

  • augusztus 18-án és 19-én az ünnepnapi,
  • 20-án a vasárnapi,
  • 21-én pedig már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Emellett augusztus 16-ától 21-éig az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei az általános hétvégéken szokásosnál több kocsival közlekednek az ország számos vasútvonalán.

A hosszú hétvégén a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is változik:

Augusztus 18-án vasárnap munkaszüneti napon, 19-én hétfőn szabadnapon, 20-án kedden munkaszüneti napon és a hét első munkanapját megelőző napon (nemzeti ünnepen), 21-én szerdán nyári tanítási szünetes munkanapon, a hét első munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

Az áruházak és bevásárlóközpontok augusztus 20-án zárva tartanak, ezért az áruházakat érintő járatok az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek.

A pénztárak augusztus 19-én szombati, 20-án munkaszüneti napi (ünnepnapi) nyitvatartási rend szerint üzemelnek.

További, részletes és naprakész információkat a következő napok Volánbusz közlekedéséről IDE KATTINTVA találnak.

A közlemény egyúttal felhívja az utazóközönség figyelmét arra is, hogy érdemes időben megtervezni az utazást, és indulás előtt részletesen is tájékozódni – a most nagy vonalakban bemutatott – ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről.

Ahogy nem hátrány, ha valaki minél előbb, és elővételben váltja meg a menetjegyét, vagy használja az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban. Ez utóbbiban egyébként már a Volánbusz járataira is megválthatók a helyközi menetjegyek és helyjegyek.

Végül, de nem utolsósorban utazásuk megtervezéshez az emma.mav.hu oldalt is használhatják.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email