cloud background

A változékony hétkezdet után visszatér a kánikula

cloud background

A változékony hétkezdet után visszatér a kánikula

Hétfőn még sok helyen felhős, szeles idő várható, de a folytatás már sokkal jobban alakul.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy vastag frontális felhőzet vonul át az országon, emellett gomolyfelhők is képződnek, és több órára kisüt a nap – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szórványosan – nagyobb eséllyel és számban az északkeleti, valamint a délnyugati, nyugati tájakon – valószínű zápor, zivatar.

Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél, zivatarok környezetében átmeneti viharos széllökés sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 31 fok között alakul, a tartósabban felhős vidékeken ennél akár több fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Távolabbi kilátások

Kedden a napsütést főként a Dunától keletre zavarhatják gomolyfelhők. Általában száraz idő lesz, legfeljebb keleten alakulhat ki egy-egy zápor. Az északi szél néhol időnként megélénkül. Délután nagyrészt 25, 30 fok között valószínű.

Szerdán napos időre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum 10, 18, a maximum-hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.
Csütörtökön gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. A hajnali 12, 21 fokról délutánra 29 és 36 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email