Végh Richárd

Szőnyegen és homokon is remek formát mutat az érdi válogatott birkózó

Végh Richárd

Szőnyegen és homokon is remek formát mutat az érdi válogatott birkózó

Az Érdi Spartacus SC magyar válogatott szabadfogású birkózója, Végh Richárd a nyári pihenés helyett versenyről versenyre jár és gyűjti az érmes pozíciókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nincsenek könnyű hetek, hónapok Végh Richárd mögött. A birkózó nemrég a lengyelországi Varsóban vett részt egy emlékversenyen, amelyen a magyar válogatott tagjaként szabadfogásban állt szőnyegre.

„Erős verseny volt, hiszen ez volt az olimpia előtti utolsó felkészülési torna. Kirgizek, kazahok, kínaiak is jöttek, és rengeteg lengyel birkózó nevezett. Én is mindhárom küzdelmemben házigazda sportolóval kerültem szembe”

— kezdte értékelését Végh Richárd az Érd Médiacentrumnak.

A 97 kg-os súlykategóriában tizenketten indultak a végső győzelemért. Végh Ricsi az első mérkőzésén technikai tussal, 10:0-ra nyert lengyel ellenfelével szemben, majd az elődöntőben egy másik hazai sportolóval került össze, de őt is két vállra fektette — ha nem is szó szerint —, szintén technikai tussal, 12:0-s eredménnyel. A fináléban a párizsi olimpiára készülő, ugyancsak lengyel Zbigniew Baranowski túl nagy falatnak bizonyult számára. 9:1-re alulmaradt Végh Richárd, aki a fiaskó ellenére is örülhetett, hiszen ezüstérmet nyert egy nívós nemzetközi tornán. A második helyezés remek teljesítményt mutat, amelyet az érdi sportoló kamatoztathat a következő időszak erőpróbáin.

„Korábban, más versenyen már meccseltem a mostani, döntőbeli ellenfelemmel. Nyerni akkor sem tudtam, de szorosabb volt a küzdelem és az eredmény is. Most lehetett érezni, hogy közel van számára az olimpia és remek formában van. Sajnos ezúttal jelentős volt a különbség közöttünk, megérdemelten nyert”

— tette hozzá Végh Richárd, aki a jövőben akár szintén küzdhet majd olimpiai kvótáért.

Az Érdi Spartacus SC üdvöskéje strandbirkózásban is remekel. A 24 éves küzdősportoló címvédőként indult az idei magyar bajnokságon. A három állomásból álló sorozat valamennyi tornáján, kétszer Soltvadkerten és egyszer Kiskőrön is győzni tudott, amivel címet védve idén is magyar bajnok lett a +90 kg-os súlycsoportban. 

Itt kell megjegyezni, hogy Végh Richárd másik két csapattársa, Kaszás Elza és Kaszás Lilla is remekelt a strandbirkózó országos bajnokság idei kiírásában, ugyanis az egyaránt U18-as korosztályban indult sportolók közül Elza a 60, Lilla a +60 kg-os mezőnyben nyert bajnoki címet.

Fotó: Pecsuvácz Péter, Érdi Spartacus SC

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email