napszemuveg_nyar_unsplash

A kánikula marad, de egy kicsit enyhül az időjárás

napszemuveg_nyar_unsplash

A kánikula marad, de egy kicsit enyhül az időjárás

A rekkenő hőségben bármikor előfordulhatnak zivatarok, sőt felhőszakadás és jégeső sem kizárt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Általában sok napsütés várható – főként az ország keleti felén, kétharmadán – erőteljes gomolyfelhő-képződéssel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Éjfélig a középső országrészben, illetve a Dunától keletre van esély zivatarok kialakulására. Ezekhez viharos széllökés (60-90 km/h), jégeső (~1-3 cm), intenzív csapadék (15-25 mm) társulhat, továbbá lokálisan felhőszakadás (> 25-30 mm) is előfordulhat, elsősorban az Északi-középhegységben, Pest megyében.

Az északi, északkeleti szél főként a Dunántúlon és északkeleten élénk, néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán nagyrészt 30 és 37 fok között várható, de az Alföld délkeleti felében továbbra is előfordulhatnak 40 fok körüli értékek.

Késő estére 20 és 29 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

A zivatarok számossága és a felhőzet is fokozatosan csökken, de az Északi-középhegység, Észak-Alföld tágabb térségében még reggelig előfordulhat zápor, zivatar. Emellett a Nyugat-Dunántúlra is besodródhatnak csapadékgócok.

Reggelre ország nagy részén már kiderül az ég. Az északi, északkeleti szél főként a Dunántúlon és északkeleten, keleten élénk marad, néhol – főként a zivatarok mentén – erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

fotó: unsplash.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email