A selective focus shot of a thermometer in the beach sand with a blurred background

Az idei nyár eddigi legforróbb napja vár ránk

A selective focus shot of a thermometer in the beach sand with a blurred background

Az idei nyár eddigi legforróbb napja vár ránk

A rendkívül magas hőmérséklet mellett tomboló zivatarok is kialakulhatnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható és a déli óráktól főleg a középső országrészben, valamint az Északi-középhegységben számítani kell záporok, zivatarok kialakulásár, felhőszakadás és viharos széllökések kíséretében  – figyelmeztet előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható, a zivatarosabb tájakon ennél pár fokkal alacsonyabb maradhat a maximum. Az idei nyár eddigi, ha nem a legforróbb napja elé nézünk; az abszolút melegrekord is megdőlhet. Késő este 21 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

Erőteljes lesz a felhőképződés, döntően közepesen felhős időre számíthatunk. Helyenként kialakulhat zápor, zivatar, elsősorban az ország középső részén. Az északira forduló szelet élénk lökések kísérhetik, zivatar környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 20 és 24 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél néhány fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Kedden tetőzik a hőség, amely mindenki szervezetére komoly stresszt gyakorol. Ilyenkor fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására. Érdemes a szervezetünk terhelését átmenetileg megszüntetni akár vízparton, de 1-2 óra eltöltése klimatizált helyen is sokat segíthet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email