szunyogpixa

Összehangolt támadás a szúnyogok ellen

szunyogpixa

Összehangolt támadás a szúnyogok ellen

Július 4-én a Katasztrófavédelem, 5-én az önkormányzat megbízásából irtják a szúnyogokat Érd szinte teljes területén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Két napon is számíthatunk szúnyogirtásra a héten. Mint azt korábban megírtuk, a Katasztrófavédelem  július 4-én a vasút és a Duna közti városrészeken rendelt el földi kémiai védekezést (Ófaluban, Tisztviselőtelepen, Istvántelepen, valamint Érdliget alsó szakaszán, beleértve a Papi földek környékét, valamint a női neves utcákat és a Sulák közt is).

Az önkormányzat emellett saját forrásból is rendelt szúnyogirtást, a földi kémiai védekezésre július 5-én kerül sor (tartaléknapok: szombat, vasárnap). A beavatkozást azokon a területeken végzik, ahol a Katasztrófavédelem nem irtott előző nap: Dombosvárosban, Parkvárosban és Sasvárosban.

Mint látható, szinte teljes Érd területét lefedik.

A földi gyérítés során a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert alkalmazzák. A szer hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik, az emberre, illetve a melegvérű állatokra nem veszélyes, egyes rovarokra viszont igen, ezért a méhészeteket már értesítették a szúnyogirtás időpontjáról, nehogy kárt tegyen a szer a méhekben.

A gyérítést napnyugta után végzik. Érdemes a szúnyogirtás ideje alatt az érintett területeken a kerti eszközöket, száradó ruhákat összegyűjteni, letakarni. A kezelés ideje alatt és az azt követő egy órán át tartsuk zárva az ajtókat, ablakokat, és kapcsoljuk ki a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt érdemes megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

És még egy fontos dolog: arról, hogy a szúnyogok elszaporodnak, bizony mi is tehetünk. A kerti tálkákban, itatókban, cserépalátétekben stb. felgyülemlő víz kiváló szúnyogbölcső, és a csípős rovarok egy hét alatt kikelnek a langyos vízben. Érdemes tehát a kerti víztárolókat letakarni, az edényekből a vizet kiönteni, így kevesebb szúnyoggal kell megküzdenünk.

Fotó: Freepik, Pixabay, Érd MJV Önkormányzata

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email