festesecsetPixabay

Egy nászajándékba szánt kép hozta el számára az ismertséget

festesecsetPixabay

Egy nászajándékba szánt kép hozta el számára az ismertséget

Huszonhárom éves érdi fiatal képeiből nyílik kiállítás csütörtökön az idősotthonban. 

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lehóczki Fanni tizenegy éve él Érden a csaldájával. Már az óvodában részt vett rajzversenyeken, az iskolában rajszakkörre járt. Öt-hat éve vált élete komolyabb részévé a festés.

„Eleinte csak papírra festegettem. Később a nagypapám kedves régi barátjától, aki tudta, mi a hobbim, egy festőkészletet kaptam ajándékba. A készlet állványt és vásznat is tartalmazott. Akkor határoztam el, hogy a testvérem születésnapjára elkészítem az első vászonképemet, ami egy csikót ábrázolt. A kép nagy tetszést aratott”

– emlékszik vissza.

Fanni Ausztriában végezte a főiskolát, pont a Covid időszaka alatt, ami megnehezítette a hazautazást. A festés jelentette számára a kikapcsolódást, alkotásainak jelentős része ebben az időszakban készült. Egyik képét nászajándékba adta egy házaspárnak, akik ketten egy osztrák hotelt üzemeltettek, a képet pedig kihelyezték a szálloda recepcióján – innen pedig egyenes út vezetett egy kiállításig.

Miután befejezte a főiskolát, a fiatal lány Stájerországban kezdett dolgozni, ahol több képét is megvásárolták, sőt, egyéni elképzelések megvalósítására is felkérték. Egy osztrák festőnő  lehetőséget adott számára, hogy részt vegyen a kurzusán, ami felemelő élményt jelentett számára.

„Jelenleg itthon élek és dolgozom. Kicsit kevesebb időm jut a festésre. Sok terv és ötlet van a fejemben, ami megvalósításra vár. Számomra a festés teljes kikapcsolódást jelent, hosszú órákat, egész napot el tudok tölteni ezzel. Ötleteimet alapvetően az engem körülvevő természetből, megélt érzéseimből, hangulataimból merítem.”

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email