nyari_vihar

Heves zivatarok miatt kiadták a veszélyjelzést

nyari_vihar

Heves zivatarok miatt kiadták a veszélyjelzést

Úgy tűnik, hogy egy időre elköszönhetünk a kánikulától.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedden napközben a záporok mellett néhol zivatarok fordulhatnak elő, ezért elsőfokú veszélyjelzés van érvényben. A cellákhoz intenzív csapadékhullás szélerősödés, kis eséllyel apró szemű jég társulhat, de estére várhatóan megnyugszik a légkör – írja figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben a Dunántúl északi felén, illetve északkeleten, kiemelten a magasabban fekvő területeken előfordulhat egy-egy 70 km/h körüli széllökés északi, északnyugati irányból. A délután második felében már veszít erejéből a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

A keleti tájakon is csökken a felhőzet, de kisebb körzetekben maradhatnak erősen felhős részek is. Másutt kevés felhő ígérkezik. Az éjszaka első felében keleten még előfordulhat kisebb eső, zápor, később számottevő csapadék már nem valószínű.

Az északi, északnyugati szelet főleg a Tiszántúlon kísérik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Hideg fronthatás várható, legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email