koznevelesi_centrum_Czereb

Rendbe teszik a Fenyves-Parkváros Köznevelési Centrum körüli utcákat

koznevelesi_centrum_Czereb

Rendbe teszik a Fenyves-Parkváros Köznevelési Centrum körüli utcákat

Az utcákat leaszfaltozzák, valamint speciális szikkasztási megoldásokkal a csapadékvizet is elvezetik a területről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Fenyves-Parkváros Köznevelési Centrumot még 2022. szeptemberében vehették birtokba a gyerekek és a pedagógusok. Az új, minden igényt kielégítő létesítménybe a Bem téri Teleki iskola költözött át. A közlekedés finomhangolására szükség volt az indulás napjaiban, hiszen hatalmas dugók alakultak ki, de a város hatékonyan kezelte a helyzetet, így már kényelmesen lehet megközelíteni az intézményt, amelyhez még buszjárat is közlekedik.

A létesítményt határoló Burkoló, Búvár és Festő utcák viszont még nem kaptak aszfaltburkolatot, ami jelenleg a legfontosabb megoldandó probléma az iskola környékén. Szárazság idején a megnövekedett forgalom miatt hatalmas a por, eső után pedig a sár nehezíti az iskolához igyekvők életét.

Úgy tűnik, hogy végre ez a helyzet is rendeződik, hiszen a legutóbbi Közgyűlésen fontos döntések születtek, amelyeknek köszönhetően akár már a nyár folyamán elkezdődhetnek a munkálatok az iskolát körülölelő utcákban.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz program keretében a város EU-s forrásból 4,5 milliárd forint támogatásban részesül, ezt a forrást pályázat útján kapja meg Érd. A pályázatokat direkt az érdi fejlesztésekre írják ki, és csak a város nyerheti el ezt a támogatást.

A város képviselő testülete pedig a minap úgy döntött, hogy az iskolát érintő beruházást beemeli a TOP Plusz programba, mindemellett pedig a fejlesztési csomag kiemelt beruházása lett. Erről amúgy egyeztetések is zajlottak az önkormányzat és a Miniszterelnökség között, amely utóbbi elviekben jóvá is hagyta, hogy ennek keretében valósuljon meg a beruházás.

Csőzik László polgármester elmondta, hogy az önkormányzat részéről minden szükséges előkészítés megtörtént, hiszen az engedélyes tervek és a kiviteli tervek is készen vannak.

„A folyamat meggyorsítása és megnyugtató lezárása érdekében uniós nyílt közbeszerzési eljárást folytatottunk le 2023-ban, ennek következtében megvan az a 3 cég, amelyek közül kiválasztjuk majd egy gyors, belső körös versenyben azt a vállalkozást, amely az építkezést lefolytatja”

– jegyezte meg a városvezető.

A polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat már csak a kormányzati határozatra vár, amely hivatalosan is zöld utat ad a beruházásnak. Amint ez az utolsó bürokratikus akadály is elhárul, akkor egy igen összetett, gazdag műszaki tartalommal bíró beruházás valósul majd meg az iskola körül.

„Nemcsak aszfaltozunk a Búvár, Festő, Burkoló utcákban, de speciális szikkasztási megoldásokkal, az út alatti ciszternák beépítésével kezeljük, elvezetjük a csapadékvizet, rendbe tesszük a Favágó utcát, megkönnyítjük a szülők, gyerekek számára az iskola bejáratának biztonságos megközelítését is”

– hangsúlyozta Csőzik László.

Erre a beruházásra 800 millió forintot használ fel a város a TOP Plusz 4,5 milliárd forintos keretéből. Egy másik pénzkeret terhére pedig a parkolási lehetőségeken is javítanának, a tervek szerint egy rendezett parkoló is épülne a Favágó utca túloldalán az Erdőszéle Óvoda alatti területen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email