freepik.com

Búcsút inthetünk a strandidőnek

freepik.com

Búcsút inthetünk a strandidőnek

Hidegfronttal, erős széllel köszönt be a nyár második hónapja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn egy hidegfront hatására a napos időszakok mellett többfelé erőteljesebben megnövekszik a felhőzet. Záporok, zivatarok szórványosan, elsősorban a Dunántúlon és északon, északkeleten alakulhatnak ki.

Néhol jégesővel, felhőszakadással és viharos széllökéssekkel kísért heves zivatar is előfordulhat. Többfelé élénk, erős lesz az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, nyugaton és északnyugaton mérséklődik a kánikula.

Kedden gyakran takarhatják felhők a napot. Záporok, zivatarok főként az ország keleti felén, valamint helyenként délen alakulhatnak ki. Többfelé élénk, erős marad az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Szerdán a Dunántúlon lehet szakadozottabb a felhőzet, a Dunától keletre felhősebb időre van kilátás. A legkeletibb tájakon eső, zápor is lehet, valamint nyugaton is előfordulhat egy-egy zápor, gyenge zivatar. Az élénk, erős északias szélben 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológia

Az érkező hidegfront által leginkább érintett nyugati és középső területeken fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet a frontérzékenyeknél. A front mögött feltámadó északnyugati szél tovább fokozhatja a fejfájásos tüneteket, illetve ingerlékenységet, frusztráltságot okozhat.

Záporok, zivatarok több helyen előfordulhatnak, melyek környezetében felerősödhetnek az asztmások és a pázsitfűfélékre allergiások panaszai.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email