hegedu

Mozart és Haydn művei csendülnek fel Érden

hegedu

Mozart és Haydn művei csendülnek fel Érden

A Kamarazenekar vasárnap tartja évadzáró koncertjét a múzeumkertben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Évadzáró hangversenyre készül az Érdi Kamarazenekar. Az elmúlt egy esztendőben számtalan fellépésük volt Érden és a környéken, változatos helyszíneken: templomokban, idősek otthonában, a Földrajzi Múzeum kertjében, illetve az Érdi Galériában és a művelődési központban, sőt, felléptek Lengyelországban is (ahol még egy egyéves kislány is énekelt – írtunk is róla). Egyházi és nemzeti ünnepek fényét is emelték hangversenyeikkel.

Mozgalmas évadjukat június 23-án a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében zárják: Haydn C-dúr csellóversenyének I. tételét és Mozart fuvola-hárfa versenyét, valamint A-dúr szimfóniáját hallhatja majd a közönség.

A 16 órakor kezdődő koncerten közreműködik majd Szokolai Lóránt (gordonka), valamint Szöllősi Vágó Panna (hárfa) és Gál Ráchel (fuvola).

A belépés díjtalan, adományokat köszönettel fogadnak a kamarazenekar közhasznú céljainak megvalósítására.

Mint Rédai Erzsébet zenekarvezetőtől megtudtuk, már készülnek az új szezonra is: szeptemberben Vivaldi, októberben Corelli, novemberben Händel, decemberben Bach művei csendülnek majd fel Érd templomaiban. Az Érdi Galériában pedig komolyzenei előadásokat tartanak majd, három alkalommal, többek közt Bachról és műveiről, a csemballó hangszerről, illetve a barokk zenéről. Jövő tavaszra is már vannak terveik, ezeket pályázatok segítségével szeretnék majd megvalósítani.

Kiemelt fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email