nyar_kerti_parti_freepik_erdmost

Nem kell tovább várni, hétvégén megérkezik a nyár

nyar_kerti_parti_freepik_erdmost

Nem kell tovább várni, hétvégén megérkezik a nyár

Sok napsütés, harminc fok körüli értékek. Ilyen lesz az időjárás az előttünk álló napokban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a felhős keleti részeken fokozatosan szakadozik a felhőzet, és kisüt a nap. Mindeközben nyugat felől fátyolfelhőzet sodródik fölénk, amely fokozatosan meg is vastagszik, és délután egyre jobban szűri a napsütést, sőt átmenetileg be is borulhat az ég. Legfeljebb elvétve lehet gyenge csapadék.

A keleti harmadban az északi, északnyugati, az Alpokalján a délnyugati szelet kísérhetik időnként élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 25 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd késő délutántól, estétől főleg az északnyugati, északi országrészben erősebben megnövekedhet a felhőzet és elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél sok helyütt megélénkül, néhol megerősödik, majd estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul az áramlás. Délután 25, 29 fok várható.

Vasárnap az összefüggőbb felhősávok kelet, északkelet felé távoznak. Mögöttük gomolyfelhőkre, sok napsütésre számíthatunk. Általában nem lesz csapadék, de főleg északon, majd inkább keleten helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Több helyütt megélénkül az északnyugati, nyugati szél. Zivatarban erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a csúcsérték 25 és 30 fok között valószínű.

Fotó: Freepik

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email