csozik_bota

Ami jó az érdi vállalkozóknak, az jó az érdi polgároknak

csozik_bota

Ami jó az érdi vállalkozóknak, az jó az érdi polgároknak

Az önkormányzat jelentős összeggel támogatja az Érdi Ipartestületet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Ami a vállalkozóknak jó, az önkormányzatnak is jó, hiszen az eredmények iparűzési adóbevételt szülnek” – hangsúlyozta Csőzik László polgármester annak apropóján, hogy a megújult és egyben megfiatalodott vezetésű Érdi Ipartestülettel egy, a közgyűlés által is jóváhagyott együttműködési szerződést írt alá az önkormányzat.

Csőzik László polgármester

A városvezető hozzátette, hogy minden önkormányzat finanszírozása az iparűzési adóbevételen alapszik, így ha abból sok van, akkor van fejlesztési lehetőség, ha kevés, akkor csak a helyben toporgás marad.

Fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljon a város a vállalkozóival, segítse őket a gyümölcsöző együttműködés reményében. Az Ipartestületnek fontos szerepe van: mentorprogramokat, vállalkozói versenyeket szervez, rendszeres szakmai képzéseket és előadásokat tart, segít a versenyszektorban nélkülözhetetlen kapcsolati háló kiépítésében.

„Többek között ilyen rendezvények megszervezéséhez nyújtunk segítséget minden évben. Idén ezt a munkát 7,5 millió forinttal támogatjuk”

– hangsúlyozta Csőzik László.

Soha nem biztosított még ekkora pénzbeli támogatást az ipartestületi tagoknak a város, de szükség is van rá, sajnos az országos gazdasági bajok miatt az érdi vállalkozók egy része is nehézségekkel küzd.

Bóta Dávid, az Érdi Ipartestület elnöke

Közel 150 tagja van az Érdi Ipartestületnek, így az önkormányzat ezen a fórumon tudja a leghatékonyabban tartani, építeni a kapcsolatot a helyi vállalkozókkal – ezt már Bóta Dávid ipartestületi elnök mondta az ÉrdMostnak. Hozzátette: tavaly lett szorosabb az együttműködés a várossal, akkor három millió forinttal támogatta Csőzik László a polgármesteri keretből a vállalkozók jótékonysági bálját.

Érden amúgy legutóbb 600 millió forinttal nőtt az iparűzési adóbevétel, így elérte a 4 milliárdot, de sajnos ezzel párhuzamosan a város költségei is megugrottak, így alig érzi meg az önkormányzat ezt a többletet – jegyezte meg a polgármester.

A felek aláírják az együttműködési szerződést

Csőzik László bízik abban, hogy a gazdaságfejlesztés területén lesznek előrelépések, hiszen számos olyan kiemelt beruházás van folyamatban, ami helyzetbe hozza majd a várost a következő ciklusban. Ebben pedig a helyi vállalkozások is szerepet kaphatnak.

Mint ahogy az eseményen elhangzott, a Papi földek fejlesztésének második üteme hamarosan elindul, abban pedig számít a város a helyi gazdasági élet szereplőire.

fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.)

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email