napsütés

A sok napsütés ne tévesszen meg senkit

napsütés

A sok napsütés ne tévesszen meg senkit

Tomboló zivatarok kialakulására figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A többórás napsütés mellett fátyolfelhők lesznek az égen és erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Az Országos Meteorológiai Szolgálat továbbá azt írja, hogy késő délelőttől egyre több helyen, nagyobb számban a Budapest-Szeged vonaltól keletre pattannak ki záporok, zivatarok, amelyekre elsőfokú veszélyjelzés figyelmeztet.

 

Emellett helyenként a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, valamint a Dél-Alföldön is előfordulhatnak csapadékgócok. A zivatarokat intenzív csapadék és erős vagy viharos széllökés kísérheti.

Zivataroktól függetlenül legfeljebb időszakos szélélénkülés fordulhat elő. A hőmérséklet délután 24 és 29, késő este 15, 21 fok között valószínű.

Országos előrejelzés csütörtök estétől péntek reggelig

A délután képződött gomolyfelhők a legtöbb helyen összeesnek, és a záporok, zivatarok számossága is csökken. Leginkább északkeleten és a Dél-Alföldön viszont tovább is megmaradhatnak. Ezzel együtt délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet,amiből hajnalban a Dunántúlon eső, zápor is előfordul.

A délire forduló szél többnyire mérsékelt marad, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

fotó: unsplash.com/@zwaddi

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.)

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email