pünkösdipiknik4

Találkozások szigetévé vált a klímapark

pünkösdipiknik4

Találkozások szigetévé vált a klímapark

Fenyves-Parkvárosban nincs közösségi tér, ahol ismerkedni, barátkozni lehetne, de a klímapark erre is jó terep.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A találkozások szigete mottóval szervezte meg a második Pünkösdi Pikniket az Érd-Parkvárosi Református Gyülekezet, azzal a céllal, hogy ismerkedési lehetőséget biztosítson a Fenyves-Parkvárosban élőknek.

A felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló programot a Klímabarát Parkban tartották május 20-án délután, a rendezvényre helyi civil szervezeteket is meghívtak.

„Fenyvest úgy ismertük meg, mint egy elszigetelt városrészt, ahol az emberek nem igazán tudnak találkozni. Szeretnénk életre hívni itt egy közösséget” – mondta az ÉrdMostnak Tar Zoltán, az Érd-parkvárosi Református Gyülekezet lelkipásztora.

„Fenyves-Parkvárosban nemhogy templom, de a sulin és az ovin kívül semmilyen intézmény, közösségi tér nincs. A Klímabarát Parknak nagyon örülünk, hiszen ez is találkozási pont lehet.

Két éve arra gondoltunk, hogy elkezdünk közösséget plántálni, és megalakítottuk a Fenyvesi Református Gyülekezetért Közösséget. Havonta egy alkalmat tartunk a közösségi házban, és különféle témákról beszélgetünk” – tette hozzá a lelkész.

A Pünkösdi Piknikre családi programokat szerveztek, népi játékokkal, lufihajtogatással, kézműveskedéssel, sportlehetőségekkel, buborékfújással, és még pónilovaglás is volt. Akik szerettek volna az ünnepre, a lelkiségre fókuszálni, azokat beszélgetésekkel, kvízjátékkal várták.

Táblák hirdették pünkösd üzenetét, és a hálaadásról, bűnbánatról, dicsőítésről szóló tablókat is kihelyeztek. Készültek harapnivlóval és innivalóval is, így senki sem maradt étlen-szomjan.

A piknikre sok fenyves-parkvárosi lakos eljött, olyanok is, akik nem a gyülekezet tagjai. Érkeztek anyukák a gyermekeikkel a Lea otthonból is. Az ÉrdMostnak elárulták, hogy jólesik a kikapcsolódás, a szabadtéri program, mert akik még otthon vannak a picivel, nem járnak sehová, a bevásárláson, óvodán, bölcsődén kívül.

Ez a pünkösdi hétfő délután már a vakáció felhőtlen, nyárias hangulatában telt. Az Érd-Parkvárosi Gyülekezet már javában készül a szünidőre: megtartják szokásos, sokak által kedvelt napközis táborukat, valamint egy természettudományos tábort, aminek tavaly már nagy sikere volt. Terveznek elutazós alkalmakat is, nem csak gyerekeknek.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email