alx_28

Nincs kegyelem a roncsautóknak

alx_28

Nincs kegyelem a roncsautóknak

Az önkormányzat nem áll le, folyamatosan gyűjtik a közterületről a gazdátlan járműveket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Folyamtosan tűnnek el a városból a magukra hagyott roncs- és üzemképtelen autók, hiszen egy új rendeletnek megfelelően ezeket a gépjárműveket tilos közterületen tárolni. Minden ilyen esetben eljárást folytatnak le az üzembentartóval szemben, és a gépjárművet a városrendészet elszállíttathatja.

Mindez február 1-jén lépett életbe, azóta pedig felgyorsultak az események, az elmúlt 2-3 hónapban rengeteg ilyen autót vittek el a közterületről(ezekről itt és itt számoltunk be). A minap is folytatódott a munka, ezúttal újabb négy autó került az önkormányzat Felső utcai telephelyére. Erről videó is készült, amit mutatunk:

A roncs- és üzemképtelen autókkal kapcsolatban korábban rengeteg bejelentés érkezett a hivatalhoz, így lépni kellett, hiszen ezek a járművek jelentősen rontották a városképet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az elmúlt időszakban közel 40 gépkocsit gyűjtöttek be.

Márpedig a városban rendnek és tisztaságnak kell lenni, ezért pedig mindent megtesz az önkormányzat.

Az elszállítást követően a hivatal felszólítja a tulajdonost, illetve üzembentartót, hogy hat hónapon belül vegye át a járművet. Ha az illető ezt nem teszi meg, illetve ha a tulajdonos (üzembentartó) személye nem állapítható meg, az önkormányzat több módon is megszabadulhat a roncstól.

Arról, hogy mi történik az elszállítás után a roncs- és üzemképtelen autókkal, ITT írtunk részletesen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email