vihar_idojaras_freepik

A napsütés csak álca, bármikor lecsaphat a vihar

vihar_idojaras_freepik

A napsütés csak álca, bármikor lecsaphat a vihar

Ne lepődjünk meg ha felhőszakadás, jégeső és erős széllökések zavarják meg a nyárias időt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtök délutánra az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett az ország keleti harmadában többórás, másutt pedig sok napsütés várható. Záporra, zivatarra szórványosan – főként az északkeleti-keleti harmadban és a Délnyugat-Dunántúlon – számíthatunk. Az északnyugati szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Az előttünk álló éjszaka első felében csökken, majd később ismét növekszik a felhőzet, amelyből leginkább az ország középső harmadában alakulhatnak ki záporok, zivatarok, illetve tartósabb eső is. A légmozgás többnyire gyenge lesz, csak zivatar környezetében lehet szélélénkülés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Péntek délelőtt erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett több órás napsütésre számíthatunk. Többfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadás, jégeső is előfordul. Néhol megerősödik a déli, délkeleti szél. Zivatarok környékén viharos lökések is várhatók. Délutánra 20 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Fotó: Freepik, met.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email