falusi ferenc

Felszedte a fekvőrendőrt az érdi képviselőjelölt – videó

falusi ferenc

Felszedte a fekvőrendőrt az érdi képviselőjelölt – videó

Az eset valószínűleg kimeríti a közúti közlekedés veszélyeztetésének fogalmát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érdekes videó jutott el szerkesztőségünkbe. Jól látható rajta, hogy Falusi Ferenc, Érd közismert arca, jelenleg a V.É.D. (Városunk Érdekében Dolgozunk Egyesület), illetve Asztalos Éva függetlenként induló polgármesterjelölt csapatának önkormányzati képviselőjelöltje éppen egy fekvőrendőrt szed fel a Fürdő utcában. Ráadásul az utcában található négy fekvőrendőr közül pont azt, ami a tulajdonában álló Flamingó Kempinghez a legközelebb található.

A videón látottak kapcsán főszerkesztőnk felhívta az érintettet, aki először még tagadta, majd elismerte, hogy valóban ő szedte fel a kérdéses forgalomlassító elemet:

– Azért hívlak, mert egy videó került hozzánk, amin te vagy látható, amint felszeded, felcsavarozod a Fürdő utcai fekvőrendőrt, a kemping előtt.
– Ééééén????
– Igen, videó van róla.
– De ki mondta, hogy én szedtem fel?
– Rajta vagy a videón, ahogy felszeded.
– Ja, hát szeretném látni azt a videót…Különben nincsen semmi probléma. Igen én szedtem föl, mert vitték volna a szemétbe.

Mint elmondta, mindezt azért tette, mert a fekvőrendőr útjában volt a munkásoknak, akik az épülőfélben lévő Lidl áruház kapcsán javították a Fürdő utcát. Állítása szerint a munkások kidobták volna azt a szemétbe, de ő ezt nem hagyta, így most nála van a leszerelt fekvőrendőr, tette hozzá.

Fekvőrendőr a Fürdő utcában

A munkások tehát Falusi állítása szerint ki akarták dobni a közterületen található, közvagyont képező fekvőrendőrt a kukába, mert az útban volt,  mivel szedték föl az utat, hogy kialakítsanak a Fürdő utca ezen szakaszán egy oldalsávot. Főszerkesztőnk kiment, ellenőrizte a terepet. Az oldalsáv kialakításában a fekvőrendőr egyáltalán nem volt akadály. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hűlt helye. Ezt az útrészt ugyanis egyáltalán nem érintették a munkálatok. Az utat nem szedték föl, szemben Falusi állításával.

A fekvőrendőr hűlt helye

Szóval nehéz elképzelni, hogy a Lidl munkásai csak úgy önhatalmúlag fölszednének és kukába dobnának egy közvagyont képező, közterületen található fekvőrendőrt. Ennél azért a Lidl építésvezetői nyilván jobban ismerik a törvényeket.

Falusi erre a felvetésre megfenyegette főszerkesztőnket.

-Ha belénk akartok csípni, gyerünk, a vége akkor keményebb lesz. 

Falusi továbbá azt is állítja, hogy a Lidl tervein nincs rajta ez a fekvőrendőr. Ez már csak azért is elképzelhetetlen, mert lehetetlen, hogy a Lidl építői ne lennének tisztában azokkal a tervekkel, amiken ott szerepelnek a Fürdő utca forgalomlassító fekvőrendőrei.

A hivatalos tervrajzon a fekvőrendőröket természetesen jelölték, amit a Lidl csapata megkapott

Falusi állítja, többször szólt Csőzik László polgármesternek, illetve az Érdi Városgazdának is, hogy szedjék fel a fekvőrendőrt, mert útban lesz. „Senki nem reagált, nem is érdekelt senkit” – fogalmazott. Egyúttal hozzátette, ezeket a beszélgetéseket e-mailekkel is bizonyítani tudja.

Ezen a ponton aztán váratlan fordulatot vett a beszélgetés, ugyanis amikor főszerkesztőnk arra kérte, hogy ezeket a levelezéseket küldje el szerkesztőségünknek is, akkor azt a választ kaptuk, hogy „ne üljünk rá erre, mert ez egy zsákutca”. Helyette inkább egy másik ügyet javasolt, amivel foglalkoznunk kellene.

Elmondása szerint szerdán egy „nagyon kemény riportot fog leadni” a Hír TV Célpont című műsora, amiben az érdi önkormányzat Mély utcában található pincéjével kapcsolatban derülnek ki „dolgok”. Arra kérdésre, hogy erről ő honnan tudhat már egy nappal korábban, nem kaptunk választ.

Megkerestük László Ferencet, a városháza kommunikációs vezetőjét, aki elmondta, pillanatnyilag még vizsgálják az ügyet, de valószínűnek tartja, hogy az eset kimeríti a „közúti közlekedés veszélyeztetésének” a fogalmát.

A Fürdő utca újonnan kialakított oldalsávja a Lidl építkezése mellett

Arról nem is beszélve, hogy a fekvőrendőr az önkormányzat tulajdona, vagyis egy közpénzből és közcélra kialakított tárgy, amit nem lehet csak úgy magánemberként le- és felszerelni. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a felszedett fekvőrendőrt a utcabeliek kérésére helyezték ki, ami mintegy 800-850 ezer forintjába került az önkormányzatnak.

„Ez olyan, mintha valakit zavarna egy közlekedési tábla, mondjuk egy stoptábla, és akkor magánemberként leszereli” – fogalmazott László Ferenc, hogy mennyire rossz precedenst teremthet egy ilyen megmozdulás.

Hozzátette, Falusi Ferenc az utóbbi időben többször is járt a városházán, és érdeklődött a fekvőrendőr ügyében. A kommunikációs vezető elárulta, meg is mutatták neki azokat a terveket, amik az utca forgalomcsillapítására, így például a fekvőrendőrök kihelyezésére vonatkoznak, de azok nem győzték meg Falusit, aki szerint az általa megbolygatott közmű nem szabályosan került oda. László Ferenc vélelmezi, hogy a képviselőjelöltet minden bizonnyal zavarta ez a fekvőrendőr.

László Ferenc Falusi Ferencnek azt az állítását is cáfolta, hogy az utat, az aszfaltot feltörték, felbontották volna, ugyanis ilyen nem történt. Aki arra jár, láthatja, hogy most is ott van a helye a feltépett fekvőrendőrnek, az azt rögzítő csavaroknak.

A fekvőrendőr hűlt helye a csavarok helyével

Falusi Ferenc évtizedek óta aktív tagja az érdi közéletnek, Döcsakovszky Béla polgármestersége idején, 2002 és 2006 között önkormányzati képviselő is volt. Majd 2006-ban a Civil Érdek Egyesület színeiben ismét indult, de nem nyert mandátumot.

Neve 2019-ben merült fel megint a választások kapcsán: úgy indult Diósdon független képviselőként, hogy közben az ellenzéki érdi összefogás kompenzációs listáján is szerepelt, ezért le kellett mondania az érdi jelöltségről.

Fotó: ÉrdMost/Kling József Címlapi kép: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email