ürmös5

Pártpolitikai acsarkodás az Ürmös utcai járda körül

ürmös5

Pártpolitikai acsarkodás az Ürmös utcai járda körül

A helyi Fidesz fejetlenséggel vádolja a városvezetést, a városvezetés tényekkel cáfol.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi Fidesz képviselői minap azzal kampányoltak, hogyha megválasztják őket, megépítik az Ürmös utcai járdát.

Másnap elindult a beruházás. Ahogy mi is megírtuk, az Ürmös utcában megjelentek a munkagépek, ahol a fejlesztés keretében felfelé, másfél méteres szélességben új gyalogutat alakítanak ki, kiemelt szegélykővel védve a gyalogosokat.

A 8. választókerület Szövetség Érdért képviselőjelöltje facebookján számolt be az eseményről, amit ezzel a mondattal indított: „Mi nem ígérgetünk, mi csináljuk.”

Erre válaszul az érdi Fidesz facebook oldalán ma megjelent egy rövid videó Gasparik Gábor elnök főszereplésével, aki a járdaépítésre hivatkozva azt állítja, „fejetlenség, kapkodás, gazdátlan ügyek” jellemzik a jelenlegi városvezetést.

A bejegyzés leadjében ez a kérdés szerepel: „Vajon a sebtében összetákolt járda mennyire lesz tartós az Ürmös utcában?” Mindezzel azt sugallja, mintha a járdaépítés ad hoc módon kezdődött volna el.

Megkérdeztük a városháza szóvivőjét, hogy kiderítsük, mi a helyzet.

László Ferenc válaszul átküldte a dokumentumokat, amelyek egyértelműen világossá teszik, hogy közel egy hónapja már készen álltak a tervek.

A kivitelezőt természetesen közbeszerzés útján választotta ki az önkormányzat. Egy ilyen közbeszerzés átfutása, ismerve annak szabályait, több hónapot vesz igénybe. A kivitelezés és tervezés előkészítése közel fél éve kezdődött el, ergo jól látható, hogy szó nincs semmiféle fejetlenségről.

A szóvivő hozzátette: „Az Ürmös utcai járdát az ott lakók nemcsak a 2019-ben megválasztott, hanem az előtte 13 évig regnáló városvezetéstől is folyamatosan kérték. Elszomorító, hogy egy ilyen fontos ügyből a Fidesz pártpolitikai sárdobálást csinál és ezért megint arra kényszerülünk, hogy hazugságokat cáfoljunk.”

Fotó: Kling József

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email