IMG_6323

Óriási harcban győzött az ÉRD, de maradt második az Esztergom mögött

IMG_6323

Óriási harcban győzött az ÉRD, de maradt második az Esztergom mögött

Az ÉRD Arénában rendezett mérkőzésen öt góllal kellett volna nyernie a házigazdának az Esztergomi Vitézek ellen ahhoz, hogy helyet cseréljenek a tabellán, és bár közel állt ehhez Simics Judit együttese, végül „csak” hárommal bizonyult jobbnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 2023/2024-es szezon egyik, ha nem a legfontosabb derbije várt az ÉRD-re a másodosztályú pontvadászat huszonhetedik játéknapján, hiszen a tabella harmadik helyén 44 ponttal álló gárda a második, 46 pontos Esztergomi Vitézeket látta vendégül az ÉRD Arénában. Ahhoz, hogy a két csapat helyet cseréljen és így előnybe kerüljön a feljutásért vívott ádáz küzdelemben, a házigazda egyrészt győzelmi kényszerben volt, másrészt legalább öt góllal kellett volna felülmúlnia a vendégeket (pontazonosság esetén először az egymás elleni eredmény, majd a jobb gólkülönbség dönt – a szerk.)

A találkozó első félideje az előzetes várakozásoknak megfelelően sok izgalmat és fordulatot hozott. Az első találat az ÉRD nevéhez fűződött, de 2-1-nél már a vendégek álltak nyerésre. A 10. percben Panyi Krisztina Anna góljával 6-4-re ment a vendéglátó, húsz percnyi játék után pedig az esztergomiak vezettek 12-11-re. A játékrész hajrájában háromgólos előnyre tett szert Elek Gábor vendég alakulata, amiből egyet faragott az ÉRD a szünetig, így 19-17-es Vitézek-fórnál cseréltek térfelet a csapatok.

A második játékrészre felszívta magát a pályaválasztó és annak ellenére, hogy az első gólt az ellenfél szerezte, a 37. percben Kellermann Dóra góljával egyenlített. A lendület pedig ezután sem hagyott alább, Braun Laura Csenge, Panyi Krisztina Anna és Dávid-Azari Fruzsina találataival nem csupán a fordítás, hanem a háromgólos hazai vezetés is összejött. A szurkolók által is remek hangulatúvá varázsolt rangadón végig kitartott az ÉRD lendülete. Az 51. percben piros lappal végleg kiállították a vendégektől a korábbi válogatott és egyszer már visszavonult Szucsánszki Zitát, hat minutummal később Dávid-Azari Fruzsina pedig beállította a 35-30-as állást, ami egyben azt is jelentette, hogy ebben a pillanatban helyet cserélt a két rivális a tabellán és az ÉRD állt a feljutást jelentő második helyen. Az utolsó pár percben sajnos nem sikerült megtartani ezt a különbséget, végül 35-32-re nyertek Németh Katáék, amivel óriási küzdeni akarásról és harci szellemről tettek tanúbizonyságot, azonban a helycsere elmaradt a két csapat között.

Női kézilabda NB I/B, 27. forduló
ÉRD – Esztergomi Vitézek 35-32 (17-19)
Érdi gólok: Panyi 9, Kellermann 7, Dávid-Azari 6, Pálmai 5, Gerháth 3, Braun, Török 2-2, Bánhidi

A tabellán az ÉRD beérte pontszámban az Esztergomi Vitézeket, de maradt a harmadik helyen, egyaránt 46 egységgel.

Fotók: Pecsuvácz Péter

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email