tourdehongrie

Kétszer is láthatjuk Érden a Tour de Hongrie mezőnyét

tourdehongrie

Kétszer is láthatjuk Érden a Tour de Hongrie mezőnyét

Kevesebb mint két hét választja el az érdi lakosokat hazánk legnívósabb országúti kerékpárversenyétől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A május 8. és 12. között tartandó Tour de Hongrie idén is érinti a várost, ráadásul május 11-én két alkalommal is testközelből lehet megcsodálni a hazai és nemzetközi sportolókat felvonultató mezőnyt.

A Tour de Hongrie profi országúti kerékpárversenyt először 1925-ben rendezték meg. Többször voltak szünetek a lebonyolításban, de 2015-ben újult erőre kapott és hét év kihagyás után ismét bekerült a honi sportélet vérkeringésébe. Az idei útvonal Karcagtól Pécsig öt szakaszból áll, összesen 851 km hosszan.

„Kiemelt célunk, hogy bemutassuk Magyarországot a világnak, hiszen a kerékpárversenyt végig visszük az ország jelentős részén, és a videofelvételek, illetve fényképek által sokan megismerhetik hazánkat. Kevés olyan sport van, amely ennyire sokrétűen és sokszínűen be tudja mutatni tájainkat és településeinket”

– nyilatkozta lapunknak Eisenkrammer Károly főszervező.

A Tour de Hongrie Érd több pontját érinti, ráadásul pár órán belül két alkalommal is áthalad a mezőny a városon. A Budapest és Etyek közötti negyedik, 167 km-es szakasz során elsőként 12 óra 59 perckor a 6-os számú főúton, a főváros irányából érkeznek a kerékpárosok Érdre. A Budafoki úton és a turbó körforgalmon keresztül az elkerülőn haladnak tovább. A 7-es számú főútról letérve a Fehérvári és a Zámori utakon is zajlik majd a verseny, Sóskút irányába. Második alkalommal a 7-es számú főút és Tárnok irányából 14 óra 14 perckor ér a városba a mezőny, és ugyancsak a Fehérvári és Zámori utakon haladva megy tovább Sóskút felé.

Eisenkrammer Károly elmondta: „Versenyszervezés során vannak sportszakmai szempontok, például a sprint vagy a hegyi szakaszok kialakítása, amelyeknek megvan a jelentősége. A Budapest-Etyek szakasz például a dombos terep miatt kiszámíthatatlan és ezáltal izgalmas is. Olyan helyszínt kerestünk Etyek kapcsán, ami közel van a fővároshoz és ezért sok szurkolóra számíthatunk. Egyértelmű volt, hogy Érdet is érdemes bevonni, hiszen a vármegye legnépesebb települése. Nagyon szépen köszönjük előre is az érdiek türelmét, igyekszünk minél kevésbé zavarni a forgalmat és szeretettel várunk mindenkit az útvonal mentén”.

fotó: Tour de Hongrie

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email