kertmozi_erdi_galeria_2

Beszélgetni a rossz filmekről is lehet – videó

kertmozi_erdi_galeria_2

Beszélgetni a rossz filmekről is lehet – videó

És ha beszélgetünk, akkor nem csak a filmről, hanem rólunk is sok újdonság kiderülhet - vallja Bárdos Csaba, aki tavaly óta szervez filmklubot az Érdi Galériában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A filmtörténész és esztéta Bárdos Csaba negyed évszázados „filmklubos” rutinnal a háta mögött tavaly ősszel indított útjára azt a filmes eseménysorozatot, ami eleinte a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében, majd a hidegek beköszöntével már az Érdi Galéria épületében várja az érdeklődőket.

Olyan embereket várnak, akik nem csupán szeretik a jó filmeket, hanem a frissen szerzett élményeket ott nyomban meg is vitatnák valakivel. Ez utóbbiban próbál meg segíteni a szervező, aki egyrészt az aktuális mű kiválasztásával, majd az annak kapcsán kibontakozó beszélgetésben is segíti a látottak értelmezését.

Mint mondja, a cél, hogy elgondolkoztasson, elvesse a magot, így a résztvevők a program végén talán más emberként távoznak majd, mint érkeztek. Ugyanakkor sosem akar előadást tartani az adott moziról, inkább csak beindítani a közös gondolkodást.

És úgy tapasztalja, ez működik is, az emberek általában szívesen megnyílnak, és elmondják a véleményüket. Sőt, előfordult már az is, hogy valaki nem a vetítés, hanem kifejezetten az azt követő eszmecsere iránt érdeklődött. Arról már nem is beszélve, hogy sokszor éppen egy rossz film indítja meg a gondolatfolyamot.

„Az a jó filmes beszélgetés, ami után valaki azt mondja, hogy korábban ugyan nem tetszett a film, de most már tetszik. Vagy még mindig nem tetszik, de most, hogy beszéltünk róla, most újra megnézem. Vagy biztosan megnézem valamelyiket azok közül, amik szóba kerültek, mert felkeltette az érdeklődésemet”

– fogalmazott Bárdos Csaba.

 

A kéthetente megtartott érdi filmklub közelgő vetítéseit IDE KATTINTVA találja.

Fotó: Freepik, Facebook/Érdi Galéria

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email