IMG_4172

Drámai végjátékban dőlt el a kupa sorsa az Érd Arénában

IMG_4172

Drámai végjátékban dőlt el a kupa sorsa az Érd Arénában

Óriási meccset láthattak a szurkolók a férfi döntőben, míg a nőknél könnyed siker született.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A röplabda ünnepe volt a hétvége, és ebből kivette a részét Érd, ugyanis ismét a helyi aréna adott otthont a női és férfi röplabda Magyar Kupa bronzmérkőzéseinek, továbbá döntőinek.

A legnagyobb izgalmat és egyben küzdelmet a férfiak fináléja hozta, amelyben a FINO Kaposvár csapott össze a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcikával. A tizennyolc elsőséggel rekord kupagyőztes somogyi alakulat kezdte jobban a találkozót és könnyedén, 25:13-ra behúzta a nyitó játékrészt. A második felvonás is a Kaposváré volt, 25:17-re.

Innentől viszont fordult a kocka, a Barcika játéka feljavult, a kaposváriaké leromlott, aminek az lett az eredménye, hogy a harmadik etapot 25:18-ra megnyerte a Vegyész és szépített. A negyedik játszma kiélezett végjátékot hozott, de kitartott a kazincbarcikaiak lendülete és 26:24-es sikerrel 2:2-re egyenlítettek.

A rövidített, döntő szettben a kaposváriak kerültek pár pontos előnybe, de a Vegyész nem hagyta magát és 14:14-nél egalizált. Az utolsó két pontot azonban ismét a somogyiak szerezték, amivel 3:2-re nyertek és megszerezték történetük tizenkilencedik kupasikerét.

A férfi bronzmérkőzésen a Kecskemét győzött 3:1-re a címvédő Pénzügyőr SE felett.

Szombaton a nőknél zsinórban harmadjára hódította el a Magyar Kupát a Vasas Óbuda, amely a döntőben könnyed és magabiztos, 3:0-s sikert könyvelhetett el a Békéscsabával szemben. A bronzérmet a Kaposvár szerezte meg a Nyíregyháza felett aratott szintén 3:0-s diadallal.

A Magyar Kupa érdi krónikájához tartozik, hogy a helyi Delta Röplabda Sportegyesület is segítette a szervezők munkáját, ugyanis utánpótlás játékosai labdaszedőként működtek közre mindkét nap során.

A legizgalmasabb pillanatokat az alábbi videóban lehet megtekinteni:

Fotók: Pecsuvácz Péter

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email