inpark1 beruházás

Rejtélyes beruházás készül Érd határában

inpark1 beruházás

Rejtélyes beruházás készül Érd határában

Pár hete munkagépek jelentek meg Érd és Tárnok határában, a körforgalom mögött, a 7-es út túloldalán található 40 hektáros ipari park területén. De miért?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Korábban megírtuk, hogy az Elvira majorhoz közeli ipari park (Inpark Érd) hasznosítására a városnak kevés ráhatása van, miután a terület állami tulajdonba került, értékesítése az országos iparipark-hálózat kiépítésével megbízott Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) hatáskörébe tartozik.

Csőzik László polgármester levelet írt a NIPÜF vezérigazgatójának, hogy megtudakolja, mi folyik az ipari park területén, de sem ő, sem a szintén érdeklődő tárnoki polgármester nem kapott választ.

Pedig nagyon nem mindegy, milyen beruházás számára készítik elő a terepet.

Az érdi önkormányzatot korábban már megkereste egy állami befektetési társaság azzal, hogy akkumulátorgyárat telepítenének az ipari park területére, amit az önkormányzat határozottan elutasított.

De akkor legalább megkeresték az önkormányzatot. Most viszont semmit nem lehet tudni, a titkolózás meg csak a gyanút táplálja, hogy valami olyasmi készül, aminek sem az érdiek, sem a tárnokiak nem fognak örülni.

Persze az is benne van a pakliban, hogy valami környezetkímélő cégnek egyengetik a talajt, ami majd növeli a város iparűzési adóbevételét, ugyanakkor az is lehet, hogy olyan iparágat telepítenének ide, amihez a város nem adja a hozzájárulását.

Érdnek ráadásul a közgyűlés által szentesített konkrét határozata van arról, hogy akkumulátorgyár semmiképpen sem települhet ide.

Mivel a további megkeresésekre sem érkezett válasz, Tetlák Örs alpolgármester január 15-én közérdekű adatigénylést adott be a NIPÜF-nek, hogy kiderítse, milyen beruházást előznek meg a jelenleg folyó munkálatok.

Az alpolgármester az Érdmostnak elmondta: „Elfogadhatatlan, hogy egy állami cég meg meri tenni, hogy nem válaszol az érintett polgármesetereknek, ezáltal semmibe véve az ott lakókat. Röhej, hogy itt tart ez az ország, hogy ahhoz, hogy a mindenkit érintő információhoz hozzájussunk, közérdekű adatigénylést kellett beadnom.”

Fotók: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email