ködösborusPixabay

Kitart az enyhe, de barátságtalan időjárás

ködösborusPixabay

Kitart az enyhe, de barátságtalan időjárás

A sűrű köd csak lassan oszlik fel, de azért némi napsütésre is van esély.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A reggeli sűrű köd lassan feloszlik, így mindenütt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, rövid időre a nap is kisüthet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Mindeközben délelőttől kezdve északnyugat felől ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, így beborul az ég, és este az északi tájakon már gyenge eső is előfordulhat. A délnyugati, déli szél megélénkül, a Dunántúlon olykor meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 4 és 9 fok között alakul, délen néhol ennél enyhébb lehet az idő. Késő este 1 és 8 fokot mérhetünk.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

Döntően erősen felhős vagy borult marad az ég, a szélvédett északkeleti tájakon helyenként kialakulhat köd, rétegfelhőzet. Egyre több helyen – legkisebb eséllyel délnyugaton – valószínű gyenge, szemerkélő eső. A déli, délnyugati szél is fokozatosan egyre nagyobb területen megélénkül, több helyen meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 8 fok között várható, de a szélvédett északi, északkeleti tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Az időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A melegfront hatására az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható.

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email