osz_no_boldogsag

Sok meglepetést nem tartogat az időjárás

osz_no_boldogsag

Sok meglepetést nem tartogat az időjárás

Napsütésre igen, esőre viszont nem kell számítani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szerdán a pára- és ködfoltok feloszlása után napos idő várható, majd a délelőtti óráktól délnyugat felől fátyolfelhőzet sodródik fölénk, de csapadék nem lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A délies szél az Észak-Dunántúlon megélénkül, a Fertő térségében megerősödhet. Másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14, 16 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

 

Országos előrejelzés: szerda estétől csütörtök reggelig

Délnyugat felől alacsonyabb szinteken is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Az éjféli óráktól előbb a Dél-Dunántúlon, később már a Duna-Tisza közén is előfordulhat néhol szemerkélő eső. A déli, délkeleti szelet főleg a Dunántúlon kísérik élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható, de az északkeleti harmadban inkább 5, a fagyzugos helyeken kevéssel fagypont alatt alakulhat.

Orvosmeteorológia

Szerda még nyugodtabb nap lesz, de késő estétől délnyugat felől megérkező melegfronti hatást főleg a délnyugati országrészben élők tapasztalhatják már meg – írja a Meteoklinika.

Ezeken a területeken délutántól jelentkezhet az érzékenyebb embereknél fejfájás és a vérnyomás jelentős ingadozása. Fáradékonyabbak lehangoltabbak lehetnek. Az éjszaka folyamán többen tapasztalhatnak alvási nehézségeket. A keleti és középső országrészben kedvezőbb lesz a helyzet de a következő napokban országosan komoly terhelő hatásokra számíthatnak a frontérzékenyek.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email