Az érdiek kapják az egyik legjobb fizut az országban

Az érdiek kapják az egyik legjobb fizut az országban

Látványosan gazdagodtunk az elmúlt egy évtizedben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kecskemét, Tatabánya és Hódmezővásárhely mellett Érd az magyar város, ahol leginkább nőtt az egy főre jutó nettó jövedelem a 2011 és 2021 közötti időszakban – írja a G7.

2021-es adatok alapján Érden 167 ezer forint volt az egy főre jutó nettó jövedelem, ez pedig 156 százalékkal több, mint tíz esztendővel korábban. Eszerint Érd, két pozíciót javítva a negyedik helyen áll (pontosabban állt 2021-ben) azon a listán, ami az egy lakosra jutó havi nettó belföldi jövedelemből kiindulva rangsorolja az egyes településeket.

Mint a gazdasági portál fogalmaz: „a mutató a személyi jövedelemadó adatokból indul ki, azonban vannak korlátai, például nem számol a vállalkozói vagy egyéb nem szja-köteles jövedelmekkel.”

A cikk megjegyzi, hogy a megyei jogú városokban átlagosan 133 százalékkal nőtt az egy főre jutó nettó jövedelem 2011 és 2021 között, ami jelentősen meghaladja az ebben az időben mintegy 50 százalékos inflációt. Ez az itthon látványos változás ugyanakkor régiós szinten átlagosnak mondható – teszi hozzá a szerző.

Fotó: Freepik, G7

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email