nyari_tabor

Vége a jelentkezésnek, megtelt a városi napközis tábor

nyari_tabor

Vége a jelentkezésnek, megtelt a városi napközis tábor

Az összes turnus teltházasnak ígérkezik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Június 26-án indul a városi napközis tábor, de már május végén beteltek a férőhelyek mind a nyolc hétre – tudta meg az ÉrdMost Bereiné Petrik Máriától, a Szociális Gondozó Központ vezetőjétől.

„A tábor helyszíne idén is a Bolyai iskola lesz. Elvileg hatvan férőhelyünk van, és már minden hetünk létszámon felüli: 61-65 gyermeket fogadunk. Lesznek speciális nevelési igényű diákjaink is, velük a Habilitációs Központ munkatársa külön foglalkozik majd” – mondta Bereiné.

A városi tábor részben azért népszerű, mert nem egy sima napközi vagy gyermekmegőrző, ugyanis  a Szociális Gondozó Központ munkatársai számos programmal, élménnyel készülnek. Hogy mást ne mondjunk, hetente más-más helyszínre viszik kirándulni a gyerekeket.

„Az első héten Velencén sárkányhajózunk, a következőn elmegyünk a tordasi westernfaluba, de szerepel az úti célok között vadaspark, medvepark és a Margitsziget is” – mondta Bereiné. Hozzátette: a gyerekek a napi háromszori étkezésen kívül jégkrémet, zöldséget, gyümölcsöt kapnak.

 

Aki lemaradt, de szeretne jelentkezni, az már csak akkor fér be, ha egy-egy helyet visszamondanak. Ezért az adott turnus előtti héten érdemes érdeklődni az Intézményi Gondokságnál. Valószínűleg nem sok ilyen lesz, hiszen ebben a tárborban egy egyhetes turnus mindössze tizenötezer forintba kerül egy érdi gyermeknek, szemben a 40-50 ezer forintos tábori árakkal. De ebből is kérhető kedvezmény, ha a család nehéz anyagi, szociális helyzetben él.

További érdekesség, hogy a gyerekeket jellemzően nemcsak egy hétre, hanem több turnusra is befizetik a szüleik. Az alsó tagozatosoknál általában gondot okoz a gyerekek nyári felügyelete, így ez a tábor nagy könnyebbség a szülőknek, és a gyerekek is örömmel jönnek, hiszen itt a régi barátaik mellett újakat is szerezhetnek.

 

 

 

 

Fotó: taborfigyelo.hu, ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email