fear-g3f7a7ef5a_1920

Láncfűrésszel támadt az apjára, a kertben akarta elásni

fear-g3f7a7ef5a_1920

Láncfűrésszel támadt az apjára, a kertben akarta elásni

Egy érdi családi konfliktusból majdnem brutális gyilkosság lett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy láncfűrészes támadás miatt riasztották a rendőröket egy érdi címre még március legvégén. A kiérkező egyenruhások egy sebesült apát és a láncfűrészétől már megszabadult fiát találták a helyszínen – olvasható a police.hu oldalon.

Egy régóta húzódó konfliktus volt a háttérben, ami miatt majdnem tragédia törént Érden. Az apa szerint soha nem volt közöttük gond, de a vele egy telken, viszont külön lakrészben élő fia hosszú évekkel azelőtt kezdődött nézeteltérésekről, szekálásról, agresszivitásról, gyermekkori bántalmazásról beszélt.

A régóta felgyülemlett feszültség 2022. március 31-én tetőzött, a fiú úgy érezte, nem tudja tovább elviselni apja zsarnokoskodását. Úgy döntött megöli, majd a veteményesben elássa. A sufniból előkereste a hatékonynak tűnő láncfűrészt, feltöltötte benzinnel, majd az udvaron várta hazatérő apját.

Amikor az apja belépett a kiskapun, a beindított láncfűrésszel, „megöllek” felkiáltással felé szúrt, ám az megakadt hátráló apja ruhájában és leállt. Miközben a szülő elesett, fia a lefulladt láncfűrész mozdulatlan fogazatával találta el védekező és hátán csúszva menekülni próbáló apja kezét, hasát és a lábát.

Míg K. István a motoros fűrész újraindításával próbálkozott, apja feltápászkodott, kiszaladt az utcára és egy szomszédtól kért segítséget. Fia követte ugyan a működésbe hozott fűrésszel, de az egyik rokona rábeszélte, hogy tegye azt le.

Az 53 éves apát kórházba vitték, sérülései nem voltak súlyosak, de ez nem támadóján múlt. Az áldozat bal kezén, bal lábszárán és hasán szenvedett felületi-, illetve hámsérülései, véraláfutásai 8 napon belül gyógyultak.

„Az orvosszakértő kijelentette, az elkövetéshez használt eszköz, a megtámadott testtájékok, illetve a tettes kijelentései egyértelműen az élet kioltásának szándékát támasztották alá.”

– derült ki a rendőrség tájékoztatásból.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 35 éves K. Istvánnal szemben a büntetőeljárást befejezte, az iratokat pedig átadta az ügyészségnek.

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email