tavasz_felho_kep_kiemelt

Visszatér a meleg és a napsütés is

tavasz_felho_kep_kiemelt

Visszatér a meleg és a napsütés is

Elvonul a hideget hozó ciklon, felszakadozik a felhőpáncél.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A következő napokban elhagyja az ország légterét rossz időt és lehűlést okozó ciklon ,hogy fokozatosan egy anticiklonnak adja át helyét. Ezzel párhuzamosan melegedik az időjárás, és egyre hosszabb ideig várható napsütés is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A vasárnapi prognózis szerint a borús idő után napközben felszakadozik, gomolyosodik a felhőzet, a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap. Elszórtan eső is előfordulhat eső, ám délután már csak a Dunántúlon eshet, majd estére ott is megszűnik a csapadék. Napközben gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 8 és 14, késő este 1, 6 fok között alakul.

Hétfőn a több órás napsütés mellett északkeleten rövid ideig felhősödésre is számíthatunk. Kezdetben az északkeleti országrészben, majd a Dunától keletre szórványosan máshol is eleredhet az eső, zápor. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet többnyire -2 és +4, a maximum 12 és 17 fok között várható.

Kedden is gomolyfelhők és napsütéses órák váltakozása határozza meg az időjárást, majd körülbelül a déli óráktól nyugat, északnyugat felől vastagszik a felhőzet, amit csapadék és élénkülő szél kísérhet. A minimum-hőmérséklet 0 és +5, a csúcsérték 14 és 19 fok között alakul – azaz, a változékony időjárás mellett is napról napra egyre melegebb lesz.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email