viharkidoltfa_220131

Fákat döntött, vezetéket tépett az orkán erejű szél Érden

viharkidoltfa_220131

Fákat döntött, vezetéket tépett az orkán erejű szél Érden

Az érdi tűzoltókat fél nap alatt húsz káresethez riasztották.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Nyitra utcában kicsavart a földből egy fát, az Enikő utcában csak egy vastagabb ágat tört le az Érden is átvonuló, orkán erejű szél – tudta meg az Érd Most Nagy Lászlótól, az Érdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetőjétől.

Az érdi tűzoltókat szombat délután egyig 20 helyszínre riasztották különböző káresetek miatt, igaz, ebből csak négy volt érdi bejelentés, a többi riasztás a környező településekről: Budaörsről, Diósdról, Törökbálintról érkezett.

Érden egy kivétellel fákat rongált vagy döntött meg a szél – a Lőcsei úton ugyanakkor egy kábel is elszakadt, ide is a katasztrófavédelem munkatársait hívták ki. A szélrohamok országszerte nagy munkát adnak a tűzoltóknak, ám a katasztrófavédelem oldalán még nem találtunk összesítést az okozott károkról – információink szerint még nincs mit összegezni, hiszen folyamatosan futnak be a riasztások, vészjelzések a hatósághoz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint jelenleg  markáns hidegfront vonul át Magyarország területe felett, erős, sokszor viharos szél kíséretében, mely várhatóan csak este csillapodik.

A legerősebb lökések jellemzően 70-90 kilométer/ óra körül alakulnak. Az OMSZ friss adatai szerint ugyanakkor a rekordértéket a János-hegyen mérték, ahol mérőállomásuk 117 kilométer/ órás széllökést is érzékelt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email